Kandidáti na Cenu primátora sú už známi

  • Nezaradené
  • 28. februára 2009, 17:28
  • Autor:Adriana Drahovská

Termín, dokedy mohli občania mesta navrhnúť svojich kandidátov na Cenu primátora, už vypršal. Ocenenie udeľuje hlava mesta za aktivity v kultúre, zdravotníctve a sociálnej oblasti, a tiež za ochranu a tvorbu životného prostredia. O tom, kto získa peniaze alebo vecný dar v hodnote 350 eur (10 544 Sk) sa nominanti dozvedia 13. marca v piešťanskej Fontáne.

Najviac návrhov prijala radnica na kultúrny počin a osobnosť roka, spolu 24. Dvojtretinová väčšina listov, pod ktoré sa podpísalo 53 osôb, vyzdvihla činnosť mestskej knižnice a jej riaditeľky Margity Galovej. „Medzi nominovanými je zakladateľ džezových kurzov Tomáš Gajlík, autori mestského kalendára na tento rok, organizátori fotosúťaže Park Foto či autor filmu Optimista o Ľudovítovi Winterovi," hovorí Marta Mráziková, vedúca referátu kultúry, športu a mládeže na mestskom úrade.
Nominácie v oblasti sociálnej, zdravotníckej a humanitárnej boli podané iba štyri. Kandidátmi na cenu sú tak Ivan Žilinčík z Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti, profesionálni rodičia manželia Bazalovci, ktorí vedú rodinný detský domov v Kocuriciach, a dvakrát Alzheimer centrum.
Na cenu za ekológiu občania a Rota ry klub poslali spolu sedem návrhov. Z toho štyri nominácie boli za publikáciu Stromy Piešťan pre ProPolis, jeden pre ZŠ Mojmírova za zavedenie predmetu Tvorba životného prostredia a kandidátmi sú aj Peter Sabo za celoživotný prínos a Kamil Fano za starostlivosť o drobnú zver v parku.
Okrem Cien primátora bude mesto koncom marca udeľovať aj titul Najlepšieho športovca za rok 2008. Konečný verdikt vysloví primátor mesta. Komisia MsZ zatiaľ ako najlepších vybrala tenistov Filipa Horanského, Dominiku Cibulkovú a zo siedmich kolektívov navrhli na víťaza seniorské hokejové družstvo ŠHK 37 Piešťany. Novinkou v oceňovaní za angažovanosť, kladné hodnotenie žiakmi, kolegami, rodičmi či tvorivé vzdelávanie sú tohto roku „Pedagógovia, na ktorých sa nezabúda".
Podľa vedúcej referátu školstva Emy Žáčkovej registrujú 26 nominácií. Mená nominovaných učiteľov sme sa však nedozvedeli, pripravujú ich ako prekvapenie pri slávnostnom odovzdávaní ocenení. „Budú nimi pamätné listy, kvety, spo-mienkové darčeky a ďakovné plakety J.A. Komenského".

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel