Dôležité víťazstvo hráčok BKM

  • Nezaradené
  • 28. februára 2009, 18:46
  • Autor:Miloš Drgoň

V 16. kole prvej ligy žien vyhrali basketbalistky BKM Piešťany nad svojím dlhoročným rivalom, AŠK Slávia Trnava 62:60. Bolo to dôležité víťazstvo, ktoré zabezpečilo Piešťankám účasť v druhej najvyššej slovenskej súťaži aj pre ďalšiu sezónu.

Krajské derby bolo od začiatku zápasu veľmi vyrovnané. Obe družstvá sa v ňom striedali vo vedení, no ani jedno nevyhrávalo v priebehu zápasu o viac než šesť bodov.
Piešťanky však po každej z prvých troch štvrtín viedli a do poslednej išli s trojbodovým náskokom (50:47). Ten sa síce Trnavčankám podarilo o jediný bod znížiť, no domáce hráčky si už tesné vedenie umnou hrou postrážili až do konca zápasu. Vďaka tomuto víťazstvu sa bodovo dotiahli práve na svoje súperky z krajského mesta, no pre horšie skóre ostávajú aj naďalej za nimi na ôsmej priečke.
V poslednom domácom zápase sezóny sa v drese BKM strelecky výrazne presadila iba Michaela Malinková, ktorá bola autorkou 29 bodov BKM. Okrem streľby spod koša sa jej darilo presne triafať aj spoza šesťkového oblúka, odkiaľ dala štyri „trojky". Z ostatných hráčok BKM dala Mináriková 11 bodov, Vargová 8, Pekníková 7, Potroková 5 a Tarabová 2.
Strečanská a Bošanská nebodovali. Štvrtiny: 19:15, 12:13, 19:19, 12:13. V poslednom dvojkole cestujú piešťanské basketbalistky v polovici marca pod koše posledných dvoch družstiev tabuľky – Starej Turej a Žiliny. Tam si budú môcť v prípade víťazstiev vylepšiť zatiaľ nie veľmi priaznivú tohtoročnú bilanciu. Po výhre s Trnavou totiž majú na svojom konte šesť víťazstiev a desať prehier.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava