Kovbojka na mestskom zastupiteľstve

  • Nezaradené
  • 24. februára 2009, 12:37
  • Autor:Eva Bereczová

Viceprimátor mesta Vrbové Ján Prievozník (KDH) zvažuje podanie trestného oznámenia na poslanca mesta Jána Jánošku (SNS). Dôvodom má byť neustále slovné napádanie a urážky mierené na jeho osobu. Tie posledné padli na prvom tohtoročnom rokovaní mestského zastupiteľstva 29. januára, kde to medzi poslancami naozaj vrelo. Hovorilo sa totiž o kauze „Vetes“.

Jeden z aktívnych občanov Vrbového, ktorého zrejme zaujíma v akom štádiu sa vyšetrovanie sporu medzi mestom a Vetesom nachádza, totiž vyzval ľudí, ktorí sa cítia byť poškodení spoločnosťou Vetes, aby sa zúčastnili prvého tohtoročného mestského zastupiteľstva. Práve na ňom sa totiž mala kauza riešiť.
Na zastupiteľstvo tak prišlo takmer 40 obyvateľov, ktorí svojou prítomnosťou poslancov i primátora poriadne zaskočili. Na prítomnosť a záujem občanov totiž poslanci neboli pripravení, a tak museli namiesto určeného programu upokojovať situáciu.
Atmosféru najlepšie využil poslanec Ján Jánoška, ktorý pred zhromaždeným davom obvinil primátora mesta Vrbové Ivana Borovského (Smer-SD) zo zodpovednosti za škody spôsobené spoločnosťou Vetes, keďže zriaďovateľom spoločnosti bolo mesto a jeho štatutárnym zástupcom práve Borovský.
Najviac urážok si z úst Jánošku vyslúžil zástupca primátora Ján Prievozník. Ten po urážkach a nadávkach ako „chrapač chrapačá" a tiež a po neúspešnom hlasovaní o potrebe vyviesť poslanca Jána Jánošku z mestského zastupiteľstva, sám odišiel.
Predtým sa však k nemu ešte stihol poslanec Jánoška prirútiť so slovami: „Pýtal sa ťa niekto niečo?" Načo si zástupca primátora len zložil okuliare a vyzval kolegu, aby udrel. Jánoška však tresol iba po stole, na ktorom sa následne rozliala káva a rozsypali pripravené keksíky.
Podobných vyhrážok si „užili" aj ostatní poslanci. Poslanec J. Jánoška vyjadril svoju túžbu po „devine, ktorou by postrieľal všetkých zúčastnených". Poistkou mu mali byť hrdzavé náboje. Keby totiž netrafil presne, „pokapali by na otravu krvi". Aj napriek vulgárnemu slovníku a agresívnemu správaniu zožal tento poslanec medzi prítomnými Vrbovčanmi úspech.
Súhlasili s ním, že za situáciu so spoločnosťou Vetes môže mesto a dlh chcú vymáhať od radnice. Dôvodom je podľa nich fakt, že obyvatelia niektorých ulíc so spoločnosťou Vetes ani nemali uzatvorené zmluvy, ale ich zmluvným partnerom v oblasti predaja tepla bolo mesto a až to malo mať zmluvu s Vetesom. Riešením by podľa nich bolo, keby mesto občanom vrátilo preplatky a samo sa vysporiadalo s touto organizáciou.

Prečo sa čaká na peniaze?


Problémom sú chýbajúce a nepresné vyúčtovania medzi Vetesom, mestom Vrbové a občanmi. Spraviť v nich poriadok má právomoc urobiť advokát Stanislav Volár, ktorý sa stal správcom konkurznej podstaty Vetesu. Najatý právnik však musí čakať na faktúry od firmy Dalkia.
Ide o vyúčtovania za prvé štyri mesiace roku 2008, kedy sa predpokladajú vysoké nedoplatky za teplo, pretože v tomto období sa trikrát zvyšovali ceny tepla bez zvýšenia mesačného poplatku. Občanom by tak mal byť vyplatený už iba rozdiel medzi preplatkami a nedoplatkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek