Ad: P. Ottinger: Lekár spravil to, čo mal

  • Nezaradené
  • 24. februára 2009, 12:10
  • Autor:smútiaca matka

Kto si porovná články o smrti môjho syna z Piešťanského týždňa č. 6 a 7, musí pochopiť, že protichodnými vyjadreniami sa sami usvedčujú tí, ktorí v pondelok 2. februára zlyhali. Povedali, že môj syn bol agresívny a o 5.30 ho po páde z bicykla nakladali do sanitky. Do zápisnice o prevzatí bicykla uviedli, že bol aj opitý.

Nemocnica tvrdí, že o 6.20 h ho priviezli na chirurgickú ambulanciu. To im cesta z Vrbovskej cesty do nemocnice trvala 50 minút? Tvrdíte, že nikto nerobil ani dychovú, ani krvnú skúšku na alkohol, ale hneď ste vedeli, že je opitý. Na základe čoho?
Ja som presvedčená, že pravda je taká, že ste môjho syna prebrali z bezvedomia a on nevedel sám, čo sa mu stalo, lebo krvácanie do mozgu už účinkovalo. Nikoho z vás ani vo sne nenapadlo, že ho mohol niekto zraziť, pre vás bol len bezvedomý a opitý cyklista. Ja som ho našla o 7.15 h doma už studeného bez známok života.

Tak sa pýtam, ako ho mohli o 6.20 h prijať v nemocnici, stihnúť mu urobiť RTG vyšetrenie, lekár poučiť o nutnosti liečby a môj syn stihol prísť pešo domov až na sídlisko Adam Trajan (veď len cesta mu musela trvať pol hodinu), sám si odomknúť, zapnúť svetlá, odpadnúť a ešte vychladnúť. Toto všetko za 50 minút.

Pravda je taká, že od 7.30 do 9.00 ste robili vyšetrenia, ktoré ste mali urobiť ráno o 5.30 h, keď ste našli človeka v bezvedomí. Neskoro ste pochopili, akým omylom bolo považovať môjho syna za opitého cyklistu.
Pretože až keď bol mŕtvy, ste videli veľkú tržnú ranu a podliatiny na hlave, veľké modriny od nárazu, prejdené nohy a došlo vám, že pri Chirane neležal v bezvedomí opitý, ale zrazený človek a na zdokumentovanie miesta trestného činu bolo neskoro, tak ako aj na prvú pomoc pri otrase mozgu.

Už vám nič iné nezostalo, len svoje zlyhanie zvaliť na môjho syna. Pred 10.00 h začne nemocnica hľadať pacienta. Vtedy, keď je už tri hodiny po smrti. Toto je výsmechom nám všetkým, nech si každý urobí úsudok sám. Túto pravdu som napísala, aby sa podobné situácie už neopakovali a začali nás všetkých brať ako ľudí.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila