Valentínsky ples v Rakoviciach so záhadnými dámami

  • Nezaradené
  • 18. februára 2009, 10:54
  • Autor:Viera Dusíková

Tohtoročný Valentínsky ples Strednej odbornej školy v Rakoviciach sa niesol opäť v znamení lásky. Lichotivé slovíčka z úst elegánov do náušničkami zdobených jemných ušiek dám v plesových róbach bolo počuť aj spoza nášho nenápadného objektívu.

Na hlavách muzikantov z kapely Disk sa leskli modré perleťové klobúky, speváčka Martina Bujnová sa vlnila v bokoch pri country, polke, valčíku, cigánskych melódiách i rocku a spoza mikrofónu rozdávala žiarivé úsmevy. V kuchyni rozváňali dobroty, páni nalievali dámam jemné vína a skupovali biele, žlté, ružové i modré lístočky do tomboly.
Úvod plesu síce patril menším predtanečníkom z Trnavy, ale vyvrcholením programu bola prehliadka dvanástich nevšedných plesových kostýmov. Za záhadnými maskami a vejármi sa skrývali študentky a študenti školy. Nepísanou kráľovnou tejto parády, ktorú zhotovili študentky so svojimi majsterkami a vedúcou domova mládeže, bola dáma v zlato-medených netkaných šatách, dekorovaná zlatou organzou.



V jej ruke sa týčil obrovský vejár lemovaný perleťovými špendlíkmi a ozdobený šípovými ružami so zväzkami araukárie. Tvár tejto vznešenej dámy zakrývala maska z nakrčenej organzy, brečtanových lístkov, posypaná lesklými flitrami. Jej velebnosť hovorila – tu som kráľovnou ja! A zapózovala tak, že by pri nej zbledla aj Naomi Campbel.
Ples okolo polnoci preťala bohatá tombola. Prvú cenu si odniesla plavovlasá študentka, ktorá si príjemný piatkový večer skrátila roznášaním jedál, kávičiek a krémešov maškrtným hosťom z Rakovíc, ale aj Boroviec, Vrbového i Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel