Milan Klement: Základ úspechu sme položili na jar

  • Nezaradené
  • 18. februára 2009, 08:26
  • Autor:Michal Petruška

Tréner Milan Klement je pri hokejovom A-mužstve Piešťan prvú sezónu. Niekdajší hráč a rodák z Pardubíc, ktorý neskôr hrával v Bratislave a Zvolene prišiel na piešťanskú trénerskú lavičku zo Skalice. Má 53 rokov a na lavičke pôsobí pokojne vraj preto, že sa riadi podľa hesla „nadávaj potichu, chváľ nahlas“.

Ako hodnotíte základnú časť aktuálneho ligového ročníka?
Pred sezónou nebol tlak, aby sme hrali na špičke tabuľky, cieľom bola účasť v play-off. Keď to zoberiem od začiatku, tak základ sme položili v apríli v príprave na suchu, aby išli hráči do súťaže pripravení. To máte ako s autom, ak nemáte batériu dobitú, tak nefunguje.
Bola vaša letná príprava náročnejšia, než boli hráči zvyknutí?
– Každý tréner má však svoje predstavy o letnej príprave a ja som si ju postavil tak, aby bola aj zábavná, a aby si hráči aj siahli na dno. Na ľad sme išli 21. júla a trénovali sme dvoj fázovo. V prvom zápase sme porazili Michalovce, doma Nové Zámky a Spišskú Novú Ves. Hráči si začali veriť a hrať dobrý hokej. Tréner však nie je nikdy spokojný…
V čom vidíte medzery mužstva pred vyraďovacími bojmi?
– Je viac vecí, ktoré mi prekážajú. Piešťanci sú technickým mužstvom, dokážu si prihrať, no chýba mi viac jednoduchosti v hre a častejšia streľba. Takisto ochota chodiť pred bránu, kde z dorážok a tečovpadá štatisticky najviac gólov. Keď ide hráč pred bránku, tak tam to bolí, dostane hokejkou „krošček", ale musí byť odolný.
Vy ste na striedačke pokojný, kedy na hráčov zakričíte?
– Hráč, keď niečo pokazí alebo dá zlú prihrávku, vie to sám, nemusím mu ja ešte zbytočne naložiť. Niekedy sa neudržím a vynadám, moje krédo však je „nadávaj potichu a chváľ nahlas".
Ktoré z mužstiev by ste si želali za súpera v play-off?
– Snažili sme sa o najlepšie umiestnenie a nešpekulovali sme. S mužstvami z východu sme hrali iba dva zápasy, takže ani sme nemali prehľad ako sa vyvíjajú. Určite by som nechcel, aby sme sa stretli s Dolným Kubínom, Trebišovom, Prešovom. Podľa toho, kto k nám príde, sa budeme snažiť postaviť hru a využiť naše možnosti.
Niektoré mužstvá sa pred play-off posilnili, prečo nie Piešťany?
– Mali sme nejaké možnosti, no tí hráči, ktorí si play-off vybojovali, majú právo ho aj hrať. A tiež veľa nových hráčov v mužstve je veľkým zásahom, a nie vždy prinesie to, čo sa očakáva. Niektorých domácich hráčov by som musel odsunúť na vedľajšiu koľaj a neviem, ako by noví hráči zapadli do mužstva v zápasoch.
Ktorý z našich brankárov je pre ďalšie zápasy jednotkou?
– Jozef Ondrejka dlhšie nechytal a mal aj zdravotné problémy, čo je na ňom trochu vidieť. Takže si to nechám ešte prejsť hlavou. Doteraz som sa snažil brankárov striedať. Aj keď tu bol ešte Rudo Tomek, tiež sa s Petrom Kubom striedali. Iba raz šiel Ondrejka dva zápasy za sebou, ale to preto, že sa Kubo pred zápasom necítil dobre. Teraz sa musím rozhodnúť, kto bude jednotka, nechám si to prejsť hlavou. Peter Kubo urobil základ dnešného úspechu.
Môžete v play-off rátať s R. Sýkorom? Prečo dnes nenastúpil?
– Roman Sýkora nedohral zápas v Spišskej Novej Vsi. Neobnovilo sa mu síce zranenie, ale má problémy s operovaným kolenom. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, a či bude schopný absolvovať play-off, nie je to isté.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela