Američania uštedrili Slovákom debakel 7:1

  • Nezaradené
  • 18. februára 2009, 11:52
  • Autor:J. Vrábel

Od štvrtka 5. februára do nedele 8.2. bol piešťanský zimný štadión dejiskom tradičného medzinárodného hokejového turnaja osemnásťročných. Víťazom Turnaja Vladimíra Dzurillu sa napokon stali sedemnásťroční hokejisti USA, ktorí v rozhodujúcom zápase zdolali o rok starší výber Slovenska vysoko 7:1.

Slováci tak neobhájili prvenstvo z minulého roku. Pritom turnaj mali dobre rozohraný. V úvodnom stretnutí zdolali Švajčiarsko 4:2, keď viedli už 4:0. Strelcami našich gólov boli účastníci nedávnych MS do 20 rokov v Ottawe, Hrívik a Pánik, ďalšie pridali Daniška a Jurčo. Potom si Slováci poradili aj s vrstovníkmi z Nemecka, ktorých zdolali 5:2 (Pánik 3, Jurčo a Hrivík).
Keďže v ostatných zápasoch USA „17" zdolalo Nemecko 3:1 a prehralo so Švajčiarskom 5:6 po samostatných nájazdoch, stačila našim v záverečnom zápase s USA aj prehra po predĺžení. Mladí Američania nám však dali lekciu z jednoduchosti a efektivity. Po dvoch tretinách viedli už 6:0 a o víťazovi ôsmeho ročníka turnaja bolo rozhodnuté. V záverečnej časti dal čestný úspech Slovákov Hrivík, ktorému nahrával odchovanec piešťanského hokeja Michal Imrich z trenčianskej Dukly.
Turnaj vyhralo USA „17" pred výbermi osemnástok zo Slovenska, Švajčiarska a Nemecka. Švajčiari totiž zdolali v prvom zápase posledného dňa turnaja Nemecko 5:4 po predĺžení. Víťaznú trofej odovzdala Američanom Z. Dzurillová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel