Pomocná ruka od modrovských „protinožcov“

  • Nezaradené
  • 13. februára 2009, 11:10
  • Autor:Štefan Gregorička

Futbalový klub PFK Piešťany má od minulého štvrtka nového hlavného sponzora. Stalo sa tak po slávnostnom podpise zmluvy medzi vedením klubu a zástupcami ZOO Farmy New Zealand v Modrovej. Zmluvu o spolupráci podpísali na jeden rok.

Radosť z toho mal aj podpredseda klubu Štefan Rusnák, ktorý stál na čele PFK v časoch, keď jeho futbalisti hrali druhú najvyššiu súťaž na Slovensku: „Konečne sa nám podarilo získať hlavného sponzora klubu, ktorý nám najbližší rok pomôže finančne.
Tým sponzorom je ZOO Farma NZ Modrová Miloša Minára a Bernardíny Jedličkovej. Je to ďalší medzník v takmer storočnej histórii klubu. Jeho hráči budú mať od jarnej časti aj nové dresy, na ktorých nebude chýbať klokan. K dispozícii sú aj tri verzie klubovej hymny a pre fanúšikov zasa šále v klubových farbách i s klokanom. Chceme zvýšiť aj záujem o členstvo v našom klube.
Členské je dobrovoľné, no musí to byť minimálne desať eur. Držitelia permanentiek a členovia klubu budú mať zľavy pri nákupe suvenírov. Ďalšou našou úlohou je zveľadiť štadión. Do začiatku jari chceme odstrániť nedostatky na tribúne i elektrickej inštalácii v objektoch štadióna. V spolupráci so sponzormi sa už s niektorými rekonštrukčnými prácami začalo."
Predseda predstavenstva PFK Tibor Krajčovič tiež uvítal nového sponzora. „Doteraz sme fungovali vďaka pomoci menších sponzorov. Od čias, keď sponzorovala futbal firma Lukor Štefana Rusnáka, sme žiadneho väčšieho nemali. V dnešnej finančne neistej dobe je výhodnejšie sa orientovať na výchovu vlastných talentov a nespoliehať sa na drahých hráčov z iných klubov.
Už sme vytvorili silný tím ľudí, ktorí sa o mládež starajú. Som rád, že nám pomohlo aj mesto, vďaka ktorému máme k dispozícii ihrisko s umelou trávou a najnovšie aj umelým osvetlením. V zimných mesiacoch je to veľké plus, pretože trénovať sa dá až do neskorých večerných hodín, čo využívajú hlavne dospelí, ktorí môžu trénovať po práci."
Nás však zaujímalo aj to, čo vlastne prilákalo nového sponzora do piešťanského futbalu. Miloš Minár sa na úvod vrátil do svojich mladých čias: „Futbal som v mladosti hrával aj ja, hoci len v dedinských podmienkach. Moje prvé informácie o piešťanskom futbale som však mal z médií. Z nich som sa dozvedel aj to, že v tomto meste jeden čas pôsobil aj môj takmer spolurodák Ján Kocian, s ktorého bratom som hrával.
Piešťany boli vždy pre mňa nielen sídlom svetoznámych kúpeľov, ale aj kvalitného športu. Futbal však v posledných rokoch ustúpil z pozícií. Teraz, keď som začal podnikať na Modrovej, sledujem dianie v piešťanskom futbale ešte viac. Keď ma nedávno oslovil súčasný hráč PFK Roman Gajarský, či by som nebol ochotný sponzorovať ich mužstvo, dlho som nerozmýšľal. Mojím prianím
je pozdvihnúť jeho úroveň nielen po športovej, ale rôznymi atrakciami aj po spoločenskej stránke. Piešťany si zaslúžia, aby sa tu hrala minimálne druhá liga. Viem, že sa to nedá dosiahnuť zo dňa na deň, no chcem funkcionárom pomôcť."
Verme, že do roku 2012, v ktorom bude piešťanský futbal oslavovať storočnicu, sa dnešné plány premenia aj na skutočnosť…



0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín