Piešťanci vyhrali doma prvý raz až po predĺžení

  • Nezaradené
  • 12. februára 2009, 15:27
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Základná časť prvej hokejovej ligy vrcholí. V minulom týždni mali Piešťanci dvoch rozdielnych súperov. Kým v utorok si v Lučenci víťazstvom 13:2 výrazne vylepšili skóre, v piatok zdolali doma Trebišov až po predĺžení 4:3. Druhá priečka v tabuľke po základnej časti by im po týchto výsledkoch nemala uniknúť.

V Lučenci sa objavil v bránke ŠHK37 Piešťany Jozef Ondrejka, ktorý sa po dohode Skalice a Piešťan vrátil do materského klubu. V prvej tretine však veľa práce nemal. Hostia totiž od začiatku ovládli hru a v prvej tretine dali šesť gólov, ktorých autormi boli Blaško, Rosa, Haring, Horský, Mihálik a opäť Horský.
V druhej časti Piešťanci mierne zvoľnili, obrana ponúkla vyniknúť aj Ondrejkovi, ten si však držal čisté konto. Skóre však postupne narastalo a po góloch Blaška, Mihálika, Sýkoru a Rybárika viedli hostia po dvoch tretinách už 10:0. V záverečnej časti však pod dojmom vysokého náskoku poľavili. Z hostí skórovali Rosa, R. Kolník a Rybárik, no domácim sa podarilo aspoň skorigovať na konečných 2:13. Tretiny: 0:6, 0:4, 2:3.
V piatkovom domácom zápase s Trebišovom sa hráči ŠHK 37 od začiatku pustili do súpera, ale ten s nimi dokázal držať krok. Až v 16. min unikol Mihálik a bekhendom otvoril skóre stretnutia. Aj v druhej časť mali herne navrch domáci, ale východniari hrali veľmi dobre v strednom pásme a čoraz častejšie ohrozovali Ondrejku.
Z gólu sa však znova radovali v 27. min vďaka Haringovi Piešťanci, keď po závare pred bránkou doťukol puk za Pecov chrbát. Dvojgólové vedenie však Piešťancov uspokojilo, poľavili, a to sa im vypomstilo. Hostia dali v 38. min kontaktný gól, v 43. min vyrovnali, a potom sa dokonca ujali vedenia. V poslednej minúte domáci tréner odvolal brankára.

Vyplatilo sa, pretože po perfektnej kombinácii Románek vyrovnal a v Piešťanoch sa po prvýkrát v sezóne predlžovalo. V nastavenom čase bolo viacero vylúčených. V 64. min využili domáci vďaka umiestnenej strele Bučku presilovku a na tribúnach zavládla radosť vďačných fanúšikov. Tretiny: 1:0, 1:1, 1:2, predĺženie 1:0.
Domáci tréner Milan Klement k zápasu povedal: „Zápas sme vyhrali, ale Trebišov bol dôraznejší. Ani u nich sme sa s takýmto dôrazom nevedeli vysporiadať. Prvá tretina bola v pohode, ale v polovici stretnutia začali vylúčenia a súper mal navrch. Vyrovnali sme v power-play a mali sme šťastie aj pri štvrtom góle."
Zostava ŠHK 37 Piešťany: Ondrejka – Chovan, Bučka, Hanka, Klučár, A. Kolník, Kováč, Greň, Kopejtko – Horský, R. Kolník, Haring – Románek, Peško, Otčenáš – Sýkora, Blaško, Mihálik – Rybárik, Učeň, Rosa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav