Cibulková si zahrala štvrťfinále mixu

  • Nezaradené
  • 12. februára 2009, 15:48
  • Autor:Š. Gregorička

MELBOURNE – V druhom hracom týždni sa na prvom tohtoročnom grandslamovom turnaji predstavila z Piešťaniek v súťaži dospelých už len Dominika Cibulková a v juniorskej súťaži Zuzana Luknárová.

O Cibulkovej (i Rybárikovej) výsledkoch v dvojhre a vo štvorhre sme písali už v minulom čísle. Dominika však štartovala v Melbourne aj v miešanej štvorhre, v ktorej sa spolu s Rakúšanom Melzerom prebojovala až do štvrťfinále.
Postúpili tam po výhrach nad izraelsko-švédskym párom Peerová, Lindstedt a austrálskou dvojicou Gajdošová, Groth. (Jarmila Gajdošová je bratislavská rodáčka.) V boji o semifinále však slovensko-rakúsky pár nestačil na francúzsko-izraelské duo Dechyová, Ram, ktorým podľahli 5:7, 1:6.
Aj napriek tejto prehre má Dominika za sebou výborný štart do novej sezóny, keď po prvenstve v Hopmanovom pohári, ktoré si na neoficiálnych majstrovstvách sveta miešaných družstiev vybojovala spolu s Dominikom Hrbatým v Perthe, si v Melbourne postupom do štvrtého kola dvojhry a štvrťfinále štvorhry vylepšila svoje doterajšie maximá na turnajoch elitnej štvorky.
Menej úspešná bola v Melbourne juniorka Zuzana Luknárová. Tá síce vyhrala v prvom kole dvojhry dievčat nad Češkou Boreckou 6:4, 7:6, no v druhom nestačila na 15. nasadenú Gumulayovú z Indonézie, keď jej podľahla 6:7, 6:4, 2:6.
V prípade víťazstva by Zuzana postúpila medzi šestnásť najlepších junioriek. Mladej piešťanskej tenistke sa nedarilo ani vo štvorhre. Spolu s Al Nabhariovou z Ománu totiž prehrali už v prvom kole s piatou nasadenou dvojicou Orliková (Bielorusko), Robsonová (Veľká Británia) po setoch 4:6, 3:6.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek