Poslanci rozhodnú o OBI aj o výstavbe v centre

  • Nezaradené
  • 11. februára 2009, 09:05
  • Autor:A. Drahovská

Mestské zastupiteľstvo bude na svojom zasadnutí 12. februára v knižnici schvaľovať okrem iného úhrady za sociálne služby a jasle v Piešťanoch i zoznam pamätihodností mesta, ktorý je podľa členov mestskej rady pridlhý.

Na programe má aj návrh na zmenu územného plánu v lokalite za nadjazdom, kde by mala vyrásť predajňa OBI. S návrhom mestská rada nesúhlasila a poslancom MsZ ho neodporučila odsúhlasiť.
V ďalších bodoch poslanci prerokujú správu o nakladaní s komunálnym odpadom v roku 2008 či zásady tvorby a použitia fondu rozvoja bývania, do ktorého plynú príjmy najmä z predaja bytov a domov v majetku mesta.
Poslanci budú hlasovať aj o návrhu zmluvy o budúcich zmluvách medzi mestom a spoločnosťou MC Group, ktorá má v pláne stavať na Námestí J. Murgaša pri hoteli Satelit polyfunkčný dom Elegant. Predmetom zmlúv by mala byť prístupová komunikácia, ktorú žiadajú vlastníci susediacich nehnuteľností. Vybudovať by ju mal investor a následne odovzdať mestu. Mesto si potom od firmy prenajme pozemky, na ktorých bude stáť na 99 rokov za cenu 0,03 €/ rok.
Medzi materiálmi na zasadnutie je tiež žiadosť Klub vodného lyžovania a vodných športov o predĺženie nájomnej zmluvy na areál na Sĺňave (Lodenica) na 20 rokov za cenu 0,05 €/m2. Klub má v pláne investovať do modernizácie a vybavenia priestorov približne 64-tis. eur (1 950 000 Sk).
V závere rokovania by mali poslanci odsúhlasiť odovzdanie novovybudovanej časti cintorína na Žilinskej ceste do správy Služieb mesta Piešťany a správu o kontrolách mestského kontrolóra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín