Karneval vyhrali Saxana, čarodejnica a duchovia

  • Nezaradené
  • 30. januára 2009, 16:16
  • Autor:V. Dusíková

Len čo si v piatok Piešťanci vypočuli koncert Petry Kepeňovej, presunuli sa z Námestia Slobody na Winterovu ulicu, kde sa o druhej hodine popoludní začal detský karneval na ľade.

Aj keď spočiatku bolo na klzkej ploche viac organizátorov ako masiek, o malú chvíľu sa ľad zaplnil čarodejníkmi ako vystrihnutými z čarodejníckej školy. Po ľade sa pri Saxane, ale aj princeznej Paťke, školskej aktovke Monike, zajačici Hanke, dvoch bielych strašidielkach preháňalo asi päťdesiat ďalších karnevalových príšeriek a krások z Piešťan, ale aj z Banky či Modrovej.


Riadenú zábavu koordinovali raz z jednej strany ľadu, potom zasa z druhej čarodejníčky z bratislavskej agentúry Prima, ktoré deťúrencom vymýšľali súťaže, ba naučili ich aj ako vyzerá štart pri metlobale.
Väčšinu originálnych masiek deťom vytvorili ich mamy a staré mamy. Tie sa potom až do tretej hodiny tešili z pohľadu na svoje ratolesti, ktoré predviedli nielen to, ako má vyzerať správny sklz a pirueta, ale aj bezpečné pády.

Na záver diváci potleskom vyhodnotili najkrajšie masky. Stala sa ňou Saxana. Silný potlesk zožala aj druhá pekná maska – fialová kúzelníčka a dvaja bieli duchovia. Keď sme sa ich spýtali, ako sa strašidielka volajú, prezradilo jedno z nich: „Toto je Maťko no a toto som ja.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav