Blog Eriky Černekovej: Exkluzívny ľad

  • Nezaradené
  • 29. januára 2009, 08:16
  • Autor:Erika Černeková

Na adresu mestského „korčulka“ som si už raz kritickejšie „rypla“ ohľadne dotiahnutia niektorých detailov, ale aj pochválila fakt, že vôbec existuje. Chválou som chcela túto tému ukončiť, ale stav ľadovej plochy v posledných dňoch mi proste nedá neskomentovať to.

Mám pocit, že zbytočnou nedbalosťou pri údržbe ľadu, sa dostal koncom minulého týždňa do stavu, že ste mali pocit, akoby ste sa korčuľami brodili v hlbšom snehu. Verím, že to potom dalo fušku znova ho vzkriesiť.
Patríme k tým nadšencom korčuľovania a nie sme sami, čo do mesta na prechádzku s deťmi, vyrážajú rovno s batohom nabaleným niekoľkými korčuľami, prilbami, termoskou s čajom, proviantom a dúfame, že sa bude dať korčuľovať.
No žiaľ posledné dva týždne máme často na výber z dvoch možností:
– korčuľuje sa, ale ľad je v dezolátnom stave (to, že nebol odhrnutý a naliaty pozná aj laik) tak tomu bolo napr. aj v sobotu 24.1.09 ráno po 10 h, pri teplote -3C
– nekorčuľuje sa, ľad je v dobrom stave, ale je zamknutý aj keď podľa prevádzkových hodín na to nie je dôvod (na dverách ceduľa, že je mimo kvôli nepriaznivým klimatickým podmienkam – čo pri teplotách týchto dní od -2 C do + 4C je slabá výhovorka, keďže oficiálne by mal byť schopný prevádzky aj pri +12C)
Pri zamknutých dverách sú vtedy sklamané deti, ako napr. v stredu 28.1.09 o 16h teplota +1C, o hodinu neskôr 0C – na prosíkanie nakoniec otvorili
Šušká sa, že dobrý ľad treba udržať do piatka, kedy je na ľade karneval pre deti, že kadekto „dôležitý“ chodí okukávať ako to vyzerá… Takže by bolo asi najjednoduchšie korčulko do piatka ani neotvoriť, aby bola „spokojnosť“.
K všeobecnej spokojnosti by však napríklad úplne postačil dobrý ľad nielen na piatok, viac lavičiek na prezúvanie a väčšia gumená plocha na chodenie v korčuliach v okolí vstupu na ľad. A v budúcnosti aj viac sprievodných akcií na ľadovej ploche, chýbajúci stánok s teplým čajom, požičovňa korčúľ, kurzy korčuľovania…..
P.S.: Inak ohľadne toho piatkového karnevalu mi to pripadá tak, že termín aj čas vybrali skôr aby to padlo organizátorom do pracovného času, než aby to vyhovovalo rodičom a deťom. Jediné čo je pochopiteľné je, že v piatok sú polročné prázdniny, ale napríklad malé deti v tom čase spia, školkari sú v škôlke bo ich rodičia robia a malí školáci tiež potrebujú doprovod a veľkí sa na to viete čo …

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava