„Bežkovanie“ – relax za pár centov

  • Nezaradené
  • 27. januára 2009, 14:23
  • Autor:Michal Petruška

Tak ako praje zima korčuliarom a hokejistom, tak si na svoje môžu tento rok prísť na svoje aj vyznávači tichého športu, behu na lyžiach. Tým menej náročným, ktorí nemajú voľného času nazvyš, výborne slúži priestor pri brehu Váhu, kde je od Krajinského mosta až po Lodenicu vytvorená stopa.

Pokračovať v „bežkovaní" sa dá aj ďalej po hrádzi až k hati. Na kolokruhu je však sneh ušliapaný, a tak je skôr vhodný na „korčuľovanie sa" než na klasický beh.

Mekkou bežkárov, ktorí sú ochotní svojmu koníčku venovať viac času, je však Havran. Z Piešťan vás naň vyvezie autobus za menej ako jedno euro a na vrchole kopca sa môžete rozhodnúť, ktorou trasou sa vyberiete. Červená turistická značka na pravej strane cesty vás vyvedie von z lesa na polia, kde sa môžete tešiť slnku a krásnemu výhľadu na zamrznutú Sĺňavu.

Kým však nenasneží viac snehu, nedostanete sa ďalej ako po pole nad Ardanovcami, ktoré je poorané, a teda nezjazdné. Stopa vás tak privedie späť na Havran, ale len v prípade, že ste z nej neodbočili a nerozhodli sa skúsiť mierny zjazd k reštaurácii Furman, odkiaľ sa dá pokračovať na Červenú vežu po klasickom turistickom chodníku.

Ak sa z Havrana, kde reštaurácia s kaviarňou, bohužiaľ, nefunguje, vydáte na ľavú stranu, máte na výber viacero trás. Červená značka vás bude v prípade dostatku síl viesť po hrebeni až na Bezovec, čo je však celodenná túra.

Z červeného chodníka môžete odbočiť po žltej značke
na Obrázkovú horu alebo na Ahoj. V oboch prípadoch ide o nenáročné trasy, ktoré sa končia v obci Banka. Z červenej značky možno odbočiť aj na Čertovu pec, čo je tiež príjemná asi hodinová trasa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila