Blog slávky Novákovej: Aktuálne!

  • Nezaradené
  • 26. januára 2009, 06:59
  • Autor:Slavomíra Nováková

Dnešný blog by som venovala aktuálnej téme: zamestnanie a medziľudské vzťahy. Inšpiroval ma k tomu príspevok Petra Remiša, v ktorom sa venuje téme ziskustivosti ľudí.

Píše o tom, ako si mnohí ľudia privyrábajú kurzami, z ktorých po veľmi krátkej dobe absolvovania kurzu sa z vás stane špecialista na určitú profesiu.
Plne súhlasím. Ziskuchtivosti, honbe za ziskom, alebo za zamestnaním sa v dnešnej ťažkej dobe medze nekladú. Okrem toho, že rôzne inštitúcie ponúkajú rýchlokurzy, z ktorých získate osvedčenie pomaly profesionála sa však aj ľudia, ktorí ich absolvovali za profesionálov vyhlasujú a to aj bez praxe a bez náležitého vzdelania.
Poznám absolventov masérskych kurzov, ktorí sa vyhlasujú za liečiteľov všetkých možných chorôb, napriek nekompletnosti zdravotného vzdelania,naprávajú chrbticu, rôznych obchodných zástupcov, ktorí ponúkajú nezmyselné produkty, ako sú napr. detoxikačné vaničky, vodárničky, výživové doplnky o účinnosti ktorých vedia odrapotať len to, čo o nich čítali v dokumentácii, denne oslovujú, /nechcem povedať otravujú/, ľudí telefonáty poisťovníkov, ktorí ponúkajú rôzne druhy poistenia a presviedčajú vás, že to, alebo ono je to správne.
Nedávno som sa stretla s jedným obchodným zástupcom, ktorí ponúkal produkty zdravej výživy a kozmetiku. Vystupoval ako úspešný človek, ktorý si žije na dobrej úrovni vďaka tomu, že odišiel z klasického zamestnaia a živí sa predajom uvedených produktov zdravej výživy.
Paradoxom je, že produkoval zdravé výrobky, sám bol majiteľom veľkého brucha,do ktorého pri rozprávaní napchal dva kúsky sladkej štrúdle a pôžitársky zhltol šľahačku z kávy. Keď použil slovo fytoestrogény, opýtala som sa ho, že estrogény poznám veď som žena, ale čo sú to fytoestrogény???
Odpoveď znela, že on nevie čo sú to samotné estrogény, nech sa opýtam lekára. Čiže, len predať a zarobiť. Ďalej sa roztrhli vrecia s rôznymi kurzami ako zvládnuť stres v práci, ako správne telefonovať, ako vystupovať, ten by mala absolvovať moja bývalá šéfka, ktorá oslovovala pacientov titulmi babka a dedko,a telefonovala spôsob: Čau, je tam ten…….
Kurz ako vystupovať by som doporučila niektorým učiteľkám, zdravotným sestrám a predavačkám. Nepoviem kde, lebo keď si to prečítajú, už tam nebudem môcť nakupovať.. Na záver len toľko, že doba je ťažká, "vďaka " celosvetovej kríze sa rušia rôzne spoločnosti a ľudia prichádzajú o zamestnanie.
Tí, čo zamestnanie majú sa boja, že oň prídu a to čo sa teraz deje na pracoviskách nemá obdobu. Intrigánstvo, donášanie, stresy…..
Mnohí zamestnávatelia využívajú dobu a z ľudí by za pár šupov stiahli aj kožu, veď za dverami ich čaká habadej. Staré príslovie hovorí, že práca sa chváli rukami… ale v dnešnej dobe platí často aj to, že bohužial čestná práca sa nevypláca a to je tragédia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav