Hodokvas v lete nebude

  • Nezaradené
  • 22. januára 2009, 13:13
  • Autor:(pet)

Leto v Piešťanoch bude chudobnejšie minimálne o jednu akciu, ktorá svojou veľkosťou presahovala región. Organizátori festivalu Hodokvas sa rozhodli, že si po deviatich ročníkoch, z ktorých posledné tri boli v Piešťanoch, dajú pauzu.

Vravia, že inak by bol ročník 2009 zrejme posledným.  „Ak by sme ho urobili, tak by nás to definitívne položilo. Festival by dostal definitívnu ranu, dostalo by nás to na kolená. Neboli by sme na nule, ani trochu pod nulou, ale by sme veľmi prerobili,“ povedal Tomáš Holetz zo spoločnosti Nova Music pre denník Sme. Výpadok festivalu spôsobili podľa Sme veľké dlhy z minulosti. Organizátori chcú tiež nájsť nový model ako Hodokvas robiť. Tento rok v auguste však zorganizujú len Minikvas na kúpalisku v Modre.
Festival Hodokvas sa do Piešťan presťahoval v roku 2006, pričom vyvolal množstvo negatívnych reakcií najmä medzi občanmi starých Piešťan, ktorí sa sťažovali na hluk a rušenie verejného poriadku. Radnica dokonca uvažovala aj o predčasnom ukončení festuvalu, k čomu však aj pre obavy z reakcie pobúrených fanúšikov (prišlo ich 20 tisíc) nedošlo.
Primátor mesta Remo Cicutto sa síce o pár dní na piešťanských hodoch za festival ospravedlnil a povedal, že na území mesta sa zrejme konal prvý a posledný raz, no akcia sa opakovala aj v roku 2007. Organizátori však natočili pódiá na letisku smerom od mesta a nikto sa na hluk nesťažoval. Po doteraz poslednom, minuloročnom festivale sa však sťažnosti opäť objavili, za čo organizátori dostali od mesta v poradí už druhú symbolickú pokutu za rušenie verejného poriadku. Skutočnú hladinu hluku totiž nikto počas festivalových nocí nezmeral.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav