Blog Petra Remiša: Totálne a natvrdo!

  • Nezaradené
  • 19. januára 2009, 13:11
  • Autor:Peter Remiš

Ako učiteľovi angličtiny je mi jasné, že z jazykových kurzov sa dnes dá zbohatnúť iba v Číne a Albánsku. Preto som začal uvažovať nad tým, čo by bolo ziskovejšie. Stačil mi letmý pohľad na internetové ponuky a pochopil som, že fantázii sa medze dávno nekladú. Práve naopak. Fantáziu treba pustiť z reťaze.

Vedeli ste napríklad, že existujú kurzy „Obsluha v pohostinských zariadeniach“, „Obsluha kosačiek trávy“, alebo „Vedenie porád“? Veľmi chrumkavo vyzerá aj kurz „Totálne produktívna údržba“ (dĺžka 36 hodín). Úplne horím zvedavosťou, čo sa tam vlastne tých 36 hodín udržuje: Vysávač od susedky, alebo aj samotná suseda?

Preč sú časy úmorných jazykových kurzov, ktoré z vás vycicali úspory na babičkin pohreb a na konci ste si nevedeli ani pivo vypýtať. Dnes platí: Čím kratšie – tým lepšie. „Spoločenskú konverzáciu v anglickom jazyku“ môžete absolvovať už za 30 hodín. Samozrejme, že viete rovnaký prd ako predtým, ale vo vrecku vás hreje čerstvý diplom v zamatovom puzdre.

Inšpirovaný túžbou po spoločenskom uznaní, rozhodol som sa aj ja ponúknuť 
novinku. Bude to ozaj krátky a lacný kurz. Netreba k nemu učebnice, nemusíte si ilegálne napaľovať cédečka od spolužiakov. Celková dĺžka kurzu bude iba 15 minút a rozdelí sa takto: 5 minút teória, 5 minút prax a 5 minút odovzdávanie diplomov. V smiešnej cene 10,-  € je zahrnuté občerstvenie aj záverečný prípitok sódou.

Uisťujem vás, že kurz je neskutočne praktický a každý absolvent využije tieto vedomosti kdekoľvek na svete. A aby si navždy zapamätal, za čo mi má do smrti ďakovať, dostane aj krepovým papierom ovenčený diplom: Intenzívny kurz varenia vajec natvrdo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela