Polovičný zisk Kúpeľov „A“

  • Nezaradené
  • 15. januára 2009, 11:19
  • Autor:(šg)

Šachové súťaže pokračovali ďalšími stretnutiami. V druhej lige využili hráči ŠK Kúpele Piešťany výhodu domáceho prostredia, keď zdolali rezervu Zentivy Hlohovec 5,5:2,5. Na druhý deň však podľahli v Trnave Lokomotíve „B“ 3:5.

V stretnutí so Zentivou bodovali všetci piešťanskí hráči. Andrej Seitler, Pavol Binčík a Adrián Manák svojich súperov zdolali, Daniel Matulík, Marek Mihálik, Jozef Manák, Michal Gono a Ján Čuridlo pridali po pol bode za remízy. V trnavskom súboji so železničiarmi vyhrali svoje partie iba Peter Kundrík a Marek Mihálik.
Ostatným hráčom sa už tak nedarilo. Pol bodu za remízu sa podarilo získať už len Petrovi Ábelovi a Jozefovi Manákovi. Nedarilo sa ani treťoligovej rezerve Kúpeľov, ktorá prehrala so Skalicou 2,5:5,5. Celý bod za výhru nad súperom uhral iba Michal Gono a po pol bode pridali Marek Mihálik, Ján Čuridlo a Jozef Slabý.
Rušno bolo za šachovnicami aj v piatej lige. V nej bolo šlágrom derby medzi rezervou Vrbového a Kúpeľmi Piešťany „E". V prvom zápase domáci zakopli, keď ho prehrali 2:3. Celý bod uhral len Martin Tomašovič, ktorý zdolal Antona Vlasáka. Po pol bode uhrali Luboš Bjel za remízu s Tomášom Strapkom a Pavol Bajcar s Tomášom Škrabákom.
O výhru Piešťancov sa zaslúžili Vladimír Gubiš a Marek Vereš. Prvý z nich zdolal Dušana Lajdu a druhý Antona Madža. V druhom zápase vyhrali Vrbovčania hladko 4,5:0,5. Lajda zdolal Strapka, L. Bjel Vereša, Bajcar Škrabáka a M. Tomašovič Tomáša Gona.
Partia Juraja Tomašoviča so Samuelom Bajaníkom sa skončila remízou. V ďalšom zápase tejto súťaže prehrali Sokolovce s juniormi Trnavy 2:3 a 1:4. V prvom zápase uhrali po bode Martin Rybanský a Marián Dóczy, v druhom bodoval iba Pavol Paulech.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav