Dominike sa splnil tenisový sen

  • Nezaradené
  • 15. januára 2009, 11:23
  • Autor:Štefan Gregorička

PERTH – Tenisti Slovenska začali fantasticky sezónu 2009, keď sa v austrálskom Perthe stali víťazmi Hopmanovho pohára, ktorý je neoficiálnymi majstrovstami sveta miešaných tenisových družstiev.

Nás teší, že veľký podiel na treťom triumfe Slovenska v 21-ročnej histórii turnaja mala Piešťanka Dominika Cibulková, ktorá hrala spolu so skúseným Dominikom Hrbatým. Cibulková vyhrala v Perthe všetky svoje zápasy. V skupine prispela k víťazstvu 3:0 nad USA výhrami nad Shaughessyovou 6:2, 6:2 a v mixe s Hrbatým zdolali Shaughessyovú s Blakem 6:4, 7:6.
V ďalšom zápase s domácou Austráliou (2:1) vyhrala Dominika nad Dellacquovou 7:5, 6:2 a v mixe nad párom Dellacquová, Hewitt 6:7, 6:3, 10:4. V rozhodujúcom zápase o postup do finále zdolalo Slovensko Nemecko 3:0. Prvý bod získala Cibulková po výhre 7:6, 6:4 nad Lisickou.
Keďže v druhej dvojhre sa Nemec Kiefer v zápase s Hrbatým za stavu 3:1 zranil, Slovensko získalo zvyšné dva body bez boja. Vo finálovom zápase si slovenské duo poradilo aj s favorizovanou ruskou súrodeneckou dvojicou Dinara a Marat Safinovci, ktorých po takmer šesťhodinovej dráme zdolali už po dvojhrách.
Dominika získala prvý bod po výhre 6:7, 6:1, 6:4 nad Dinarou, ktorá je aktuálnou svetovou trojkou. Po výhre Hrbatého nad jej bratom sa už štvorhra hrať nemusela a Hopmanov pohár spolu s diamantovými loptičkami a šekom na 240-tisíc austrálskych dolárov putovali na Slovensko!
Skúsený Dominik Hrbatý tak splnil sen 19-ročnej odchovankyni piešťanského tenisu, ktorá sa už pri svojom prvom štarte na tomto podujatí tešila z prvenstva v ňom. Pre zaujímavosť, Harry Hopman, ktorého meno nesie tento pohár, hral v roku 1932 aj Piešťanoch, keď nastúpil v drese Austrálie spolu s Crawfordom proti ČSR.
Zápas sa hral pri príležitosti otvorenia dnes už neexistujúceho centrálneho dvorca v parku, ktorý otváral generál Dwigh Davis, zakladateľ Davisovho pohára. Radosť z Dominikiných výkonov mal aj prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko:
„Vzhľadom na to, že je iba začiatok sezóny, hrala vynikajúco. Hoci nastupovala na dvorec ako prvá, dokázala získať dôležitý bod, a aj v mixe hrala výborne. Domino zasa raz potvrdil svoj vzťah k tenisu. Treba vyzdvihnúť hlavne to, že po problémoch s pravou rukou sa herne opäť našiel. Verím, že úspech na Hopmanovom pohári predzname-nal ďalšiu vydarenú sezónu nášho tenisu."

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín