Ďalší plný bodový zápis piešťanských hokejistov

  • Nezaradené
  • 15. januára 2009, 10:42
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Aj v druhom novoročnom týždni pokračovali piešťanskí hokejisti vo výborných výkonoch. Najskôr vyhrali v Prievidzi 3:0 a potom doma nad Považskou Bystricou 5:1.

Do Prievidze prišli Piešťanci aj s veľkým počtom svojich fanúšikov. Výborne im zachytal brankár Tomek. Piešťanci aj vďaka nemu prerušili sedemzápasovú víťaznú šnúru Hornonitranov. Hostia sa po prvý raz gólovo presadili v 11. min, keď skóroval Otčenáš.
Domáci sa snažili, ale precíznu obranu hostí neprekonali. Oporami oboch mužstiev boli brankári, a aj preto sa skóre menilo až v záverečnej desaťminútovke zápasu. V 52. min sa R. Kolník pri hre štyroch na štyroch predral medzi domácimi obrancami a zvýšil vedenie hostí na 2:0.
V predposlednej minúte skvele rozohrala akciu druhá formácia. Na jej konci bol najlepší piešťanský zakončovateľ Románek, ktorý uzavrel skóre stretnutia. Snaha domácich stroskotávala na brankárovi Tomekovi, ktorý vychytal ďalšiu nulu a doposiaľ v piešťanskom drese inkasoval iba dvakrát. Tretiny: 0:1, 0:0, 0:2.
Piatkové domáce stretnutie ovplyvnilo studené počasie a hráči oboch mužstiev sa ťažko dostávali do tempa. Domáci síce v úvode stretnutia zatlačili súpera do jeho tretiny, ale gólovo sa presadili až v 11. min, keď za asistencie Románeka a obrancu Chovana dal z presilovky vedúci gól Horský.
Ten istý hráč v 20. min prekvapil inak dobre chytajúceho Beňa strelou švihom spoza kruhov. V 25. min Otčenáš dal po krásnej kombinácii celej druhej formácie do prázdnej bránky tretí gól. Po ňom sa domáci uspokojili, a ich útlm využili hostia v predposlednej minúte druhej tretiny, keď dali z presilovky svoj jediný gól.
V záverečnej časti pribrzdila hostí v snahe o zvrat 54. min, v ktorej inkasovali hneď dvakrát. Najprv využil presilovku kapitán Rado Kolník a o 33 sekúnd neskôr si po ideálnej prihrávke Peška vychutnal brankára hostí kanonier ŠHK 37 Ján Románek. Piešťanci potvrdili úlohu favorita a ako jediné mužstvo v súťaži doma ešte neprehrali.
S plným bodovým ziskom bol spokojný aj tréner Klement: „Po veľmi dobrom výkone v Prievidzi sme hrali v prvom domácom zápase v tomto roku na domácom ľade inak, než som si predstavoval. Toto mužstvo má určite väčšiu silu, ako predviedlo v zápase. Prísnejšie kritériá zvládli až v tretej tretine." Tretiny: 2:0, 1:1, 2:0.
Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Chovan, Bučka, Kořínek, Klučár, A. Kolník, Kováč, Blaško, Kopejtko – Mihálik, R. Kolník, Haring – Románek, Peško, Otčenáš – Rosa, Učeň, Rybárik – Chylo, Horský, Sýkora. V piatok chytal namiesto Tomeka Kubo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava