Zlatého panáčika vybojoval minerálov syn

  • Nezaradené
  • 14. januára 2009, 14:30
  • Autor:V. Dusíková, foto: R. N. Just

Víťazom 17. Majstrovstiev sveta a vesmíru v hre pindžerlo – futbal s pandrláčikmi z hry Človeče, nehnevaj sa! – sa stal syn minerála Kriaku, Rastislav Jobus z Vrbového.

Po dramatickom súboji s najlepšie oblečeným hráčom turnaja Jurajom Tomašovičom si Rastislav vychutnal víťazstvo v spoločnosti dvadsiatich členkov a priaznivcov Kriaku. Na správnosť majstrovstiev dohliadal preceda multiorganizácie – Húpací kón.
Ten bol rovnako svedkom aj toho, ako si ocenenie – najhoršie oblečený hráč majstrovstiev sveta a vesmíru – vzal k srdcu René Neodolatelislav Just. Prínosom tohtoročných majstrovstiev je aj účasť mladých hráčov, ktorí tvorili polovicu súťažiacich.
Množstvo skúseností tu získal na jednom zo štyroch ručne zhotovených štadiónov najmladší hráč – osemročný borec Jakub Klčo. S najstarším účastníkom majstrovstiev 42-ročným Miroslavom Višňovským sa zasa spája historický údaj – Miro bol prvým majstrom sveta a vesmíru z roku 1980.
Na otázku, ako vníma tohtoročné majstrovstvá najhoršie oblečený hráč, Neodolatelislav odpovedal: „Boli ako vždy vynikajúce, finále bolo asi najlepšie a najdramatickejšie v celej histórii tohto podujatia.
Nielen tým, že do bránok padlo najviac gólov, ale najmä napínavosťou duelu, keď sa obaja finalisti, Tomáš aj Rasťo, striedali vo vedení. Obaja dokázali svoje vynikajúce schopnosti pri koncentrácii. Len málokto by si v takom napätí dokázal udržať odstup a chladnú hlavu."

0 Shares

Najnovšie správy

Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 11. mája 2024
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác