Zaujali ho parohy

  • Nezaradené
  • 14. januára 2009, 12:14
  • Autor:(KR PZ)/(MsP)

Vyšetrovateľ obvinil v stredu z trestného činu krádeže a porušovania domovej slobody 23-ročného muža z Horných Otrokoviec. Ten sa v novembri vlámal do chaty v chatovej oblasti Striebornica.


Z nej odcudzil LCD televízor, dva nerezové 50 l sudy na pivo a dvoje trofejné jelenie parohy. Zo skladu pri chate zobral motorový krovinorez, kosačku a viacero elektrických káblov, pričom všetky veci naložil do auta a odviezol ich preč. 56-ročnému majiteľovi chaty z Moravian nad Váhom spôsobil škodu asi tisíc eur (30 126 Sk). Obvinenému hrozí až dvojročné väzenie.
Vlámal sa pre víno

Aj 33-ročného muža z Piešťan obvinil vyšetrovateľ v stredu z trestného činu krádeže. V decembri sa vlámal do kaviarne Palace, kde násilne otvoril sklenú vitrínu s vínami. Dve fľaše rozbil a jednu si zobral.
Z kaviarne potom odcudzil viac ako 75 škatuliek rôznych druhov cigariet. Majiteľovi spôsobil škodu približne 200 € (6025 Sk). Za krádež ho môže sudca odsúdiť na tri roky väzenia.
Nezvestného našli

Polícia pátrala v stredu po nezvestnom 51-ročnom psychicky chorom mužovi z Drahoviec. Podľa oznámenia jeho 80-ročnej matky odišiel z domu v utorok po 10.00 hodine.
Polícia ihneď po nahlásení nezvestného do pátracej akcie nasadila 43 policajtov, troch služobných psov a 10 členov záchranárov z Gabčíkova. Po dvoch hodinách od začiatku akcie našli nezvestného muža pri jazerách neďaleko obce. Previezli ho na ošetrenie do nemocnice, odkiaľ ho prepustili do domáceho liečenia.
Zapadol mu jazyk

V piatok doobeda spozorovala hliadka MsP na Nitrianskej ul., ako na zemi leží neznámy muž, ktorý sa trasie. Policajti mu vytiahli zapadnutý jazyk a privolali záchranku. Zistili tiež, že pomoc potreboval J. G. (1943) z Piešťan, ktorý sa po meste pohybuje ako bezdomovec.
Priviedli ho k žene

V nedeľu napoludnie zasahovali mestskí policajti na Kúpeľnom ostrove, kde pri jazierkach ležal muž zjavne pod vplyvom alkoholu. Išlo o D. M. z obce Banka, ktorý odmietol lekárske ošetrenie. Hliadka ho teda zaviezla domov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel