Vstupné pre deti nevzrástlo, ale zaniklo

  • Nezaradené
  • 14. januára 2009, 11:10
  • Autor:(red)

Prvý podnet ohľadom eura, ktorý prišiel do redakcie, sa týkal zmeny cien vstupného na verejné korčuľovanie na piešťanskom zimnom štadióne. Od prvého januára totiž zaniklo polovičné vstupné určené pre deti a cena je pre všetkých návštevníkov jednotná -1 €.


V starom roku pritom deti platili 20 korún a dospelí korčuliari 30 korún. V praxi ide o zdraženie vstupného pre deti, hoci vlastne nezdraželo, ale zaniklo. Je takýto postup prevádzkovateľa zimného štadióna v poriadku? Spýtali sme sa prezidenta hokejového klubu Jaroslava Lušňáka a následne aj Miroslava Tuláka zo Združenia slovenských spotrebiteľov.
Jaroslav Lušňák, prezident ŠHK 37 Piešťany: „K zavedeniu jednotnej ceny jedno euro na verejné korčuľovanie a 1,30 € na stretnutia prvej hokejovej ligy sme pristúpili z dôvodu častého zneužívania zliav zo strany niektorých návštevníkov vo svoj vlastný prospech, nakoľko presné vekové rozpätie pre zľavnené vstupenky ne-bolo určené.
Sprievod na verejnom korčuľovaní taktiež zneužíval nízke vstupné tým, že vstupoval neoprávnene na ľadovú plochu. Sme si vedomí, že možno touto zmenou budú postihnutí aj tí návštevníci, ktorí zľavy vedome neporušovali. Ďakujeme za pochopenie." Miroslav Tulák, Združenie slovenských spotrebiteľov: „Ide o zjavné výhovorky, žiadny systém nemôže byť dokonalý.
Presné vekové rozpä-tie pre zľavy sa dá ľahko určiť a širšiemu zneužívaniu je možné zabrániť. Poskytovateľ služby si takto chce zjednodušiť život na úkor poškodenia niektorých skupín spotrebiteľov, služby treba zlepšovať a sprístupňovať pre širšie skupiny obyvateľov, a nie vytvárať prekážky a odrádzať. V prípade, ak poskytovateľ služby nezváži nápravu tejto zmeny, je jasným kandidátom na čiernu listinu."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava