Teliatko si vyšlo na ľad bez korčúľ

  • Nezaradené
  • 14. januára 2009, 11:51
  • Autor:Viera Dusíková

Hasiči sa minulý týždeň nenudili. Vyťahovali muža z rokliny, ratovali otrávených ľudí zemným plynom a zachraňovali aj „korčuľujúce sa“ teliatko v Drahovciach

Na Troch Kráľov piešťanskí hasiči vyrážali k dopravnej nehode, ktorá sa stala v Krakovanoch krátko pred dvanástou hodinou napoludnie. Pravdepodobne došlo k šmyku na nebezpečnej vozovke a osobné auto aj s posádkou narazilo do stromu. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a zlikvidovali vytečené prevádzkové kvapaliny a záchranári sa postarali o zranených.
V ten istý deň vyšli muži v modrom k ohlásenému prípadu šiestich otrávených osôb plynom. Keď hasiči dorazili na inkriminované miesto, ukázalo sa, že v dome na Prístavnej ulici sú priotrávení len dvaja, postarali sa o nich záchranári. Keďže majiteľka domu pohotovo uzavrela hlavný prívod zemného plynu, hasiči miesto už len skontrolovali a odvetrali.
Šťastie v nešťastí mal na Troch kráľov muž, ktorý sa zrútil asi do štyridsať metrov hlbokej rokliny pod vyhliadkovou terasou na Červenej veži. Nebyť dvoch mladých ľudí, ktorí sa tu počas voľného utorka prechádzali a zatúžili sa pokochať výhľadom na Piešťany, nešťastník by tu pri mraze mínus desať stupňov Celzia zamrzol. Tentoraz opäť spolupracovali hasiči so záchranármi.
Tí prví pomocou horolezeckej techniky vyviezli zraneného k záchranke a červení anjeli ho potom podchladeného, skrehnutého, až stvrdnutého od zimy, prevzali do svojich rúk a zachránili. Nad týmto mužom bdelo viacero anjelov, pretože vraj nemal žiadne zlomeniny.

V piatok 11. januára sa stala ďalšia kuriozita – tentoraz na vážskom kanáli pri Drahovciach. Príklad od korčuľujúcich detí si vzalo malé teliatko – a správalo sa naozaj ako hlúpe teľa. Odšmýkalo sa niekoľko desiatok metrov od brehu a nevedelo sa vrátiť. Privolaní hasiči ho šikovne odplašili smerom k brehu a výletníka odovzdali staršiemu mužovi, ktorému sa odtúlalo zo stajne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava