Blog Eriky Černekovej: Vyvetrať hlavu

  • Nezaradené
  • 14. januára 2009, 10:15
  • Autor:Erika Černeková

Bývalo u mňa dobrou tradíciou urobiť nejaký „výšľap“ v rámci silvestrovsko-novoročného pobytu na nejakej „chatovke“ s mojimi známymi. Človek mal šancu „vychodiť“ čo nabral počas sviatkov, vyvetrať z hlavy nánosy dní pracovných, otestovať stav svojej kondície a stráviť čas s priateľmi tým najlepším spôsobom.

Lokalita sa vyberala väčšinou zámerne niekde v horách „na konci sveta“, kde bol takmer vždy zaručený dostatok snehu, nedostatok tepla, svetla, vody a iných výdobytkov civilizácie a kde sa zišlo dosť spriaznených duší na extrémne sprievodné akcie.
S vekom sa dostavil umiernenejší spôsob vítania Nového roka, no chuť po koncoročnej či novoročnej túre zostala.
   
Táto zima ponúka veľa mrazivých a slnečných dní ako stvorených na niečo odvážnejšie aj v našom okolí. Stačí dať dokopy pár nadšencov a o super zážitok máte postarané.
Tak napríklad – naši susedia nelenili a vyrazili priamo na Silvestra na Marhát (z Výtokov cez Jelenie jamy a späť), stretli nemálo známych, niečo málo pri tej príležitosti aj „pokoštovali“, veľa nachodili a bola to vraj ich najkrajšia časť toho dňa.
  
Môj muž s partiou pred koncom roka prešiel časť hrebeňa Považského Inovca (z obce Kuľha na Panskú Javorinu a ďalej po hrebeni až na Inovec). Priložené fotky čaro akcie priblížia a možno inšpirujú k vašim vlastným zážitkom.

Akokoľvek vám „vypálil“ minulý rok, skúste ten nový začať tým, že všetko vyvetráte z hlavy niekde na mraze počas výletu s niekým, kto vás správne naštartuje na dni budúce. Ja sa takej akcie zúčastním pri prvej možnej príležitosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela