Hokejisti potešili divákov i deti z domova

  • Nezaradené
  • 13. januára 2009, 11:34
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany si stále držia druhú pozíciu v priebežnej tabuľke, no už s trojbodovou stratou na Spišskú Novú Ves. Kým Spišiaci zvládli tri predvianočné i prvý tohtoročný zápas bez straty kytičky, Piešťanci sa potkli v Trnave – 0:1. Ostatné tri zápasy vyhrali – doma nad Senicou 4:0 a Novými Zámkami 7:1. V prvom tohtoročnom dueli vyhrali v Topoľčanoch 4:3.

V zápase so Senicou nastúpili Piešťanci v bránke s Tomášom Tomekom, ktorý prestúpil zo Skalice. Vo vyrovnanej prvej tretine gól nepadol. V druhej zapli domáci na vyšší stupeň, čo sa prejavilo aj na skóre. V 26. min unikol Románek, jeho prvú strelu ešte Hiadlovský vyrazil, ale na technickú dorážku už nestačil.
V 31. min pridal gól z presilovky R. Kolník a v 36. min zvýšil Rybárik po kombinácii celej útočnej trojice na 3:0. Aj v poslednej časti mali domáci prevahu, no dali len jeden gól, autorom bol Chovan. Tréner Milan Klement k zápasu povedal: „Senica mala lepší začiatok, ale potom sa hra vyrovnala. V druhej tretine sme hrali dobre v obrane, z ktorej sme vyrážali do rýchlych protiútokov a dávali góly. Som rád, že gólman Tomek absolvoval úspešnú premiéru, navyše bez inkasovaného gólu."

V Trnave sa zrodil futbalový výsledok. Piešťanci boli síce strelecky aktívnejší, o čom svedčí aj pomer striel 46:33, ale domáceho brankára Stacha neprekonali. Jediný gól stretnutia padol v 9. min do piešťanskej bránky. Tentoraz prehralo lepšie mužstvo.
Úvod zápasu s Novými Zámkami patril milej udalosti. Domáci hráči s vedením klubu odovzdali deťom z Detského domova v Piešťanoch šek na 10 000 korún. V zápase hokejisti ŠHK 37 nezabudli ani na hráčov súpera, ktorým „pribalili" pod stromček sedemgólovú nádielku.
Prvý gól dal až v 20. min Haring, ale od začiatku druhej časti spustili Piešťanci na súpera hotový uragán, ktorý potešil vyše tisícku fanúšikov. V 27. min skóroval Blaško, v 37. min upravil Rybárik na 3:0, v tej istej minúte sa pri hre v oslabení presadil Horský a v 42. min zvýšil na 5:0 Učeň. V 56. min sa podarilo hosťom zmazať čisté konto Tomeka. Potom odvolali brankára, čo využil na strelenie gólu do prázdnej bránky Haring. Ten zavŕšil svoj hetrik v poslednej sekunde zápasu.
V Topoľčanoch sa ujali v 3. min vedenia domáci, no Piešťanci v 5. min Románkom vyrovnali. V úvode druhej časti sa dvakrát presadili Topoľčanci a v bránke hostí Kuba vystriedal Tomek. Hostia v 33. min znížili Haringom na 2:3 a v 36. min vyrovnal Mihálik. V posledných sekundách druhej časti dostal Rybárik Piešťancov do vedenia, ktoré si udržali do konca.
Zostava ŠHK 37: Kubo (25. Tomek) – Chovan, Bučka, Kořínek, Klučár, A. Kolník, Kováč, Blaško, Kopejtko – Mihálik, R. Kolník, Haring – Románek, Peško, Otčenáš – Rosa, Učeň, Rybárik – Chylo, Horský, Sýkora.        

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav