Najlepší športovci z Piešťan za rok 2008

  • Nezaradené
  • 12. januára 2009, 15:22
  • Autor:Štefan Gregorička

Rok 2008 bol bohatý na podujatia, na ktorých si úspešne počínali piešťanskí športovci. Dnes uverejňujeme druhú časť profilov tých športovcov, ktorí dosiahli v spomínanom roku na medzinárodnej scéne najlepšie výsledky.

Po najlepších reprezentantoch piešťanských klubov dnes predstavujeme tých športovcov, ktorí síce svoju kariéru začínali v našom meste, no v súčasnosti reprezentujú iné slovenské alebo zahraničné kluby.
Dominika CIBULKOVÁ – tenis
Odchovankyňa piešťanského tenisu, ktorá v súčasnosti reprezentuje farby Slovana Bratislava, má za sebou najúspešnejšiu sezónu vo svojej kariére. Na grandslamovom turnaji v Paríži sa prebojovala do tretieho kola, na turnajoch kategórie Tier I si zahrala v Montreale finále a v Dohe štvrťfinále.
Bola ja vo finále v Amelia Island. Na olympijských hrách sa prebojovala v dvojhre medzi 16 najlepších hráčok. Vo svetovom rebríčku WTA sa posunula na koncoročné 19. miesto. Zároveň je slovenskou ženskou tenisovou jednotkou. Dominika vyhrala ženskú kategóriu v ankete Tenista roka a zároveň bola aj členkou víťazného ženského tímu Slovenska vo FED Cupe. V ankete Športovec roka 2008 patrí Cibulkovej ôsma priečka.

Richard RIEDL – kulturistika

V minulej sezóne zmenil Richard kulturistický klub. Hoci stále pracuje a trénuje v Piešťanoch, lepšie materiálne podmienky pre svoj ďalší športový rast našiel v Bratislave, kde súťaží za Vassal Gym. V jeho farbách dosiahol v roku 2008 hneď dva vynikajúce výsledky. Najskôr obhájil na kulturistických majstrovstvách sveta v Bahrajne v hmotnostnej kategórii do 70 kilogramov bronzovú medailu z predošlého šampionátu a v závere roka pridal v tej istej hmotnostnej kategórii aj titul majstra sveta v tlaku na lavičke. Pritom Richard mal na svetovom šampionáte v americkom Las Vegas premiéru.





Filip HOLOŠKO – futbal
Odchovanec piešťanského futbalu pôsobil aj v roku 2008 v najvyššej tureckej súťaži. Počínal si tam dobre, veď v Besiktase Istanbul patril medzi opory mužstva a na jeho konto pribudlo päť strelených gólov. Filipove služby využívali aj tréneri slovenskej seniorskej futbalovej reprezentácie.
Doteraz v nej odohral tridsať zápasov. V roku 2008 odohral sedem zápasov, no do reprezentačnej streleckej lis-tiny sa nezapísal. Zápasové štatistiky mohli byť bohatšie, keby ho v závere sezóny nebolo vyradilo z hry zranenie. Filip však stále patrí v reprezentácii medzi perspektívnych hráčov, ktorí majú svoju budúcnosť pred sebou.


Daniel VALO – hádzaná
Odchovanec MTJ Piešťany oblieka v súčasnosti dres prvoligového nemeckého Melsungenu. V jeho drese patrí v aktuálnej sezóne k najlepším strelcom bundesligy. Danove strelecké schopnosti využíva aj slovenská reprezentácia, ktorej je tento ľavoruký kanonier najlepším strelcom v celej jej doterajšej histórii.
Doteraz nastrieľal v drese s dvojkrížom 389 gólov. Len zranenie tesne pred januárovými majstrovstvami Európy v Nórsku ho pripravilo o štart na jeho druhých ME. Dano však pomohol svojimi gólmi reprezentácii Slovenska k historickému postupu na majstrovstvá sveta v Chorvátsku. Verme, že tentoraz ho zranenie nepripraví o historický prvý štart na svetovom šampionáte.

Michel MIKLÍK – hokej
Piešťanský hokejový odchovanec má za sebou doteraz najúspešnejšiu sezónu v kariére. V drese košického HC získal ako vôbec prvý piešťanský odchovanec striebornú medailu z extraligovej hokejovej súťaže dospelých. V novej sezóne sa prepracoval do prvého košického útoku.
V aktuálnej sezóne nastrieľal v drese železiarov 15 gólov a na 18 prihral. V roku 2008 odohral za reprezentáciu Slovenska viacero dobrých zápasov. Bol aj v širšej nominácii na majstrovstvá sveta, no do užšieho výberu sa nedostal. Jeho výkony upútali aj staronového trénera reprezentácie Jána Filca, pod vedením ktorého absolvoval všetky akcie výberu Slovenska.



Róbert HLADÍK – vodné lyžovanie
Tento 26-ročný odchovanec piešťanského vodného lyžovania žije momentálne v Londýne. Tam sa vo Water ski Princess Clube po viacročnej prestávke opäť vrátil k súťaženiu. Svoju dobrú formu prezentoval aj na majstrovstvách sveta vo vodnom lyžovaní za vlekom, ktoré sa konali v Anglicku.
Pri svojej premiére sa mu podarilo prebojovať v slalome v konkurencii 40 pretekárov do 12-členného finále a v ňom obsadil výborné štvrté miesto.
Vo finále prešiel na 10,75 metra dlhom lane pri rýchlosti člna 58 km/h dve bóje. Robovi sa darilo aj na podujatiach British Tour, kde sa kvalifikoval do finálových pretekov, v ktorých potom vyhral slalom.

Okrem týchto športovcov si výborne počínali aj ďalší piešťanskí odchovanci. In-line hokejisti Jozef Ondrejka, Jakub a Henrich Ručkayovci boli členmi mužstva Slovenska, ktoré získalo na majstrovstvách sveta strieborné medaily, hádzanár Matej Fázik mal premiéru v seniorskej reprezentácii a hokejista Patrik Lušňák si zahral na MS do 20 rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín