Prvou Piešťankou roka 2009 je Veronika

  • Nezaradené
  • 9. januára 2009, 11:38
  • Autor:Viera Dusíková

V piešťanskej pôrodnici na prvého občana nášho mesta čakali až do 2. januára.

Piešťancom sa do mrazivého počasia nechcelo, predbehli ich cezpoľní. Prvým tohtoročným dieťatkom nášho regiónu sa stala Adelka Šintálová (3900 g, 52 cm) z Dolného Lopašova.
Dieťatko sa narodilo 1. januára o 13.47 h.Až s prvými tohtoročnými vločkami snehu prišla na tento svet konečne aj prvá Piešťanka – Veronika Sokolovská (3550 g, 50 cm). Stalo sa tak v piatok 2. januára o 23.22 h. Čiernovlasé bábätko zaplakalo, otvorilo i zaťalo pästičky a pricuclo sa k mamičke.
„Bolo to úžasné, pri dvoch starších synoch som nezažila, že by mi novo-rodeniatko hneď po narodení priložili k hrudi. Pôrod bol vynikajúci, som príjemne prekvapená nielen z prístupu personálu, ale aj služieb, ktoré mi tu poskytli. Ďakujem pôrodníkovi Ladislavovi Glesovi aj sestričke, ktorá mu asistovala," tešila sa šťastná mamička Andrea Sokolovská (34) z Piešťan.
So svojím manželom Miroslavom (41) a synmi Martinom (8) a Tomášom (5) bývajú na Ul. A. Hlinku. „Prvého syna som dala mužovi, druhého som dala prvému synovi, aby sa mal s kým hrať, a toto dievčatko mám konečne pre seba!
Keď sa synovia dozvedeli, že majú sestričku, dohodli sa, že ju budú spoločne vychovávať. Ale to ešte netušia, že malá Veronika bude vychovávať ich," žartovala mamička Andrea, fyzioterapeutka piešťanských kúpeľov. Jej manžel má podobné zameranie, je totiž masérom.
Prvé tohtoročné dieťatko Piešťan dostalo v pondelok dopoludnia okrem kytice od primátora mesta aj eurá do perinky. „Tento rok sme boli štedrejší, sumu v eurách sme zaokrúhlili na dvesto. Je to historický okamih, pretože Veronika je prvým dieťatkom v Piešťanoch, ktoré dostáva od mesta dar v novej, európskej mene.
Založili sme jej účet v banke a želáme jej šťastný život," naklonil sa k bábätku primátor mesta a pohladil ho po rúčke. Dieťatko akoby cítilo záujem médií, ochotne nám v spánku pózovalo pred objektívom. Vraj rovnako ochotne a chutne aj papká mamičkino mliečko. Hneď na tretí deň po pôrode bola po dojčení bacuľatejšia o deväťdesiat gramov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava