Karol Kevan sa na otužilcov len pozeral

  • Nezaradené
  • 8. januára 2009, 12:49
  • Autor:Viera Dusíková

Aj keď mal vzduch na Štefana príjemné tri stupne, voda vo Váhu poriadne pichala. Na vlastnom tele si ju vyskúšalo 56 otužilcov z Piešťan, Bratislavy, zo Žiliny, z Komárna, Prievidze či Bánoviec nad Bebravou. Otužilci vošli do vody pod Kolonádovým mostom.

„Traja najtrénovanejší plávali vo Váhu 22 minút," informoval nás šéf akcie Martin Valo. Už tradične sa pod hotelom Magnólia plávalo dvoma trasami – tristovkou a šesťstovkou. Pri otužovaní je plávanie v osem či štvorstupňovej vode považované za splnenie prvej výkonnostnej triedy.
Aj keď jednostupňový Váh tento rok nebol zamrznutý, predsa jeho kaskádami okysličená voda popichala otužilcov a rozprúdila krv viac ako vyšľahanie tela jarnou žihľavou. „Vážska voda je silná, pichľavá, zákernejšia.
Je to tým, že ide po kaskádach, kde sa prekysličí, preto telo dobije viac než ostatné toky," tvrdia ľadové medvede, ktoré do Piešťan prichádzajú každoročne, aby sa tu stretli so svojimi priateľmi, medzi ktorých patrí aj 83-ročný Piešťanec Karol Kevan. Ten sa na akciu prišiel pozrieť len z brehu, pretože sa zotavuje zo septembrovej operácie bedrového kĺbu.
„Operovali ma v Piešťanoch, mal by som ísť aj na liečenie, ale ja teplú vodu neznášam," smial sa najstarší slovenský otužilec. Jeho manželka Anita nám situáciu upresnila: „Môj manžel sa neustále udržuje v kondícii cvičením a ranným sprchovaním studenou vodou, no do Váhu ešte nemôže vojsť, pretože kamene sú klzké, nebezpečné, nemôže riskovať." A tak blížiacu sa akciu Kevanova stovka, ktorú organizujú piešťanskí otužilci pri príležitosti narodenín Karola Kevana, tento rok zrejme vynechajú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj