Kapustnica postavila hasičov do pozoru

  • Nezaradené
  • 8. januára 2009, 13:26
  • Autor:V. Dusíková

Od Vianoc až do Troch kráľov zasahovali piešťanskí hasiči osemkrát. Po dva výjazdy mali k dopravným nehodám a k požiarom, no zažili aj dva plané poplachy a dva technické zásahy.

Azda najkurióznejší planý poplach mali na Silvestra, keď ich obyvatelia domu na Ul. A. Hlinku zavolali k požiaru na piatom poschodí, kde sa z jedného z bytov valil hustý dym.

Veliteľ zásahu vykonal okamžite všetky potrebné opatrenia, hasiči si pod činžiakom rozložili techniku a rýchlo vybehli hore k ohrozenému bytu. Za dverami sa ale ozvala majiteľka, že ich dnu nevpustí, pretože jej nič nehorí.
Hasičom sa priznala, že varí silvestrovskú kapustnicu na takom prudkom ohni, že para z nej unikajúca susedom evokovala dym. Ďalší planý poplach mali záchranári v nedeľu 28. decembra. Malo horieť v areáli spoločnosti Elos, no opäť išlo o omyl – stúpajúca para z kondenzačného kotla pripomínala dymenie.
K hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode došlo v sobotu 27. decembra na diaľnici D1. Na streche tu mimo diaľnice ostalo úplne zničené osobné auto Citroen C4. Hasiči poskytli vodičke a spolujazdcovi prvú predlekársku pomoc a zneutralizovali vytečené prevádzkové kvapaliny.
Ľahko zranených mladých ľudí ošetrili neskôr na piešťanskej pohotovosti. Ďalšiu dopravnú nehodu riešili hasiči v Prašníku vo štvrtok 1. januára o pol tretej v noci. Havaroval tu vodič Seatu Cordoba, ktorý z miesta nehody ušiel. Po sebe nechal len zničené auto, z ktorého vytekali prevádzkové kvapaliny, tie hasiči zneutralizovali vapexom.
Striekačky použili hasiči pri hasení požiaru bútľavého stromu vo Vrbovom na Ulici 9. mája v pondelok 29. decembra krátko pred štvrtou hodinou popoludní. Požiar pravdepodobne vznikol z manipulácie s pyrotechnikou. Ďalšie plamene hasili na Silvestra o jedenástej v noci, na sídlisku A. Trajan horel totiž kontajner.
Hasiči vyšli z garáží aj k dvom technickým zásahom. V utorok 30. decembra zlikvidovali na Námestí 1. mája v Piešťanoch uniknuté prevádzkové kvapaliny po havárii dvoch osobných motorových vozidiel a vytečený olej zlikvidovali aj na Teplickej ulici spod vozidla Škoda 120, ktoré v sobotu 3. januára parkovalo na priľahlom parkovisku pri činžiaku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav