Dobré umiestnenie aj bez letnej prípravy

  • Nezaradené
  • 22. decembra 2008, 10:15
  • Autor:(šg)

KRAKOVANY – Futbalisti Družstevníka Krakovany prezimujú v piatej lige s 24 bodmi na šiestej priečke. Krakovanci bodovali v desiatich zápasoch, z ktorých sedem vyhrali a tri remizovali. Ich umiestnenie mohlo byť aj lepšie, ak by neboli doma stratili sedem bodov.

„Z pohľadu bodového zisku môžeme byť s jesennou časťou spokojní. Najmä keď vezmeme do úvahy situáciu, v akej sme sa nachádzali ešte týždeň pred začiatkom súťaže. Mužstvo sa dalo dohromady prakticky bez akejkoľvek systematickej prípravy, štyri dni pred začiatkom súťaže.
Teší ma, že viacerí hráči vtedy ukázali, že im na krakovianskom futbale záleží a v ťažších chvíľach ho podržali. Úvodné dve víťazstvá mužstvu veľmi pomohli, naštartovali hráčov k tréningu a zrazu sme mali k dispozícii mužstvo s patričným futbalovým potenciálom.
Nie všetko však vyšlo ideálne, vonku sme síce boli v úvode sezóny nebezpeční, no mrzia nás zbytočné domáce bodové straty s Petrovou Vsou a Smolenicami," spomína na úvod jesene tajomník oddielu Lukáš Radoský.
Podľa neho práve prehra so Smolenicami chlapcov prebrala a v Kútoch sa vypli k výbornému výkonu. Domov si priviezli tri body, ktoré týždeň predtým doma stratili. „Dosiahnuté výsledky však hráčov uspokojili, so zhoršujúcimi sa tréningovými podmienkami, a aj absenciou trénera, ktorý si musel plniť hráčske povinnosti, poklesla tréningová morálka.
To sa potom prejavilo v slabších výkonoch. Negatívom jesene je aj malý počet strelených gólov, pričom iba raz sa nám podarilo zvíťaziť viac ako o jeden. Záverečné domáce stretnutia s Jacovcami, Radošinou či Borským Mikulášom boli zbytočne nervy drásajúce. Bolo to najmä zásluhou nepremieňania gólových šancí a tiež kondičných výpadkov.
Pri nich sa prejavila chýbajúca zimná či letná príprava. K tradičnému strelcovi Tomášovi Balcírovi, ktorý dal deväť gólov, sa priblížil iba Duchoň so štyrmi presnými zásahmi. Poďakovanie patrí aj trénerovi Mariánovi Bogorovi, ktorý sa mužstva ujal v ťažkej situácii a preukázal, že futbal vie nielen dobre hrať, ale vie byť aj dobrým trénerom.
Na jeseň došlo v porovnaní s predchádzajúcim obdobím k miernemu zlepšeniu mužstva. Pritom hráči nepreniesli na ihrisko ani zďaleka všetky svoje futbalové schopnosti," dodáva Lukáš Radoský, ktorý je aj jedným z brankárov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela