Vyhrali vianoce v krajine zázrakov

  • Nezaradené
  • 21. decembra 2008, 16:34
  • Autor:(ad)

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch v stredu a vo štvrtok minulý týždeň otvorila brány návštevníkom a na výstave Vianočné Gastro 2008 predviedli jej študenti svoju kreativitu.

Študenti premenili triedy na cukrárne, vinárne, čajovne a reštaurácie, kde podávali sladké pochúťky, miešané nápoje, ale aj guláš, kapustnicu či francúzske špeciality.

Za luxusne vyzdobené tabule s názvami Anjelské Vianoce či Vianoce na zámku, ktoré zaplnili školskú jedáleň, by sa nemuseli hanbiť ani na kráľovskom dvore. Vo vestibule sa zasa prehýbali stoly pod medovníkmi, zákuskami a tortami, opäť s tematikou najkrajších sviatkov roka.

Študenti na požiadanie rozdávali aj recepty a pri jednom zo stolov zo zeleniny a ovocia vyčarovali kytice kvetov. Pod pergolou zneli koledy a voňali pečené klobásy a vianočný punč.

Riaditeľka školy Elena Grúňová nám povedala, že prvé Gastro sa konalo v roku 1976. „Medzitým boli nejaké prestávky a každoročnou tradíciou sa táto výstava stala až posledných desať rokov." Prácu žiakov oceňovala aj porota, zložená z odborníkov v gastronómii.

Prvú cenu udelila slávnostnej tabuli s názvom Vianoce v krajine zázrakov 3. C. Zo sladkostí získala ocenenie marcipánová šachovnicová torta Karin Drahošovej z 2. A.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek