Niekto to rád slovenské alebo Počuje ma niekto?

  • Nezaradené
  • 21. decembra 2008, 17:14
  • Autor:(pt)

Dom umenia v Piešťanoch vypredali v utorok 9. decembra Radošinci. V ich farbistej správe o Slovákoch, ale aj Talianoch v Amerike v prvej tretine dvadsiateho storočia zazneli dobové piesne a odohral sa dramatický životný príbeh o realizátorovi prvého rádiového vysielania na svete – Slovákovi Jozefovi Murgašovi.

Tento muzikál Radošinského naivného divadla Bratislava patrí medzi ďalšie úspešné režijné skvosty Juraja Nvotu. Herci ho naštudovali pri príležitosti 45. narodenín „Štepkovho" divadla.
V hlavnej úlohe farára J. Murgaša sa predstavil autor hry, Stanislav Štepka. No tento majster slova, pohybu aj improvizácie sa blysol aj vo vedľajších úlohách. Nenapodobiteľný bol najmä v roli prežúvajúceho mafiána Fusca so špáradlom v ústach či krstného otca Ciminho.


Ohlas na jeho gagy a historicky slávnu vetu J. Murgaša – Počuje ma niekto, bol vynikajúci. Vo vedľajších úlohách si v Piešťanoch zahrali Mojmír Caban, Maruška Nedomová, Richard Felix, Nela Pocisková i ďalší. Čaro tomuto muzikálu vtisla hudba Ľuby Čekovskej a hudobné korepetície Ľubomíra Dolného.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín