Mesto bude investovať opatrne

  • Nezaradené
  • 21. decembra 2008, 14:59
  • Autor:Adriana Drahovská

O pár týždňov sa rozlúčime so starým rokom a začneme písať nový letopočet. Po skončení posledného rokovania mestského zastupiteľstva sme požiadali primátora mesta Rema Cicutta, aby zhodnotil uplynulý rok a spomenul plány radnice do budúcnosti.

Aký bol rok 2008 z pohľadu primátora?


– Som veľmi rád, že sa nám podarilo zrealizovať všetky veci, schválené v rozpočte od školstva, cez ďalšie agendy, investičné akcie, hoci niektoré sme začali neskôr a prekĺznu aj do budúceho roku. Teší ma, že sme dokončili revitalizáciu potoku Dubová, čo ocenili pozitívne aj občania a komora architektov.Trochu som smutný z toho, že sa nám nepodarilo presadiť projekt na rekonštrukciu Základnej školy na Holubyho ulici, ale som zároveň optimista, lebo ho podáme opäť budúci rok a získali sme peniaze na opravu školy na Brezovej ulici.

Čo bude prioritou mesta v nadchádzajúcom roku?


– Naplniť rozpočet tak, ako sme ho nastavili. Prvýkrát, odkedy som primátorom, sme ho pripravovali nie optimisticky, ale opatrnícky. Hrozí nám finančná kríza, prechádzame na euro, a to všetko môže ovplyvniť príjmy rozpočtu, tak sa budem trochu báť, aby sa nám naplnili. Nie ani tak z mestských daní a poplatkov, ale z podielových daní na občana, ktoré dostávame od štátu. Preto sme aj s výdavkami počítali tak, aby sme dokázali urobiť všetko, čo zastupiteľstvo dnes schválilo.

Spomeňte aspoň v skratke, čo pripravujete?


– Na rekonštrukciu komunikácií pripravujeme projekty na financie z eurofondov, výzvy by mali byť zverejnené v prvom štvrťroku. Z dopravy spomeniem napríklad riešenia problematických križovatiek ulíc Štúrova, Radlinského a Námestie 1. mája, kde chceme zrušiť ostrovček a vodiči budú odbočovať oblúkom alebo Vodárenská, Mojmírova ulica a Žilinská cesta. Tu odstránime jeden jazdný pruh aj zelený pás a prepojíme Mojmírovu s Vodárenskou. Pribudnú tiež semafory pre chodcov, jeden pri Bille. Prioritnou investíciou druhého polroka by mala byť rekonštrukcia Domu smútku na cintoríne na Žilinskej ceste. Chceli by sme tiež dokončiť prepojenie cyklotrasy pri Dubovej s Kolookruhom Sĺňava.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek