Víťazná misia hokejistov ŠHK 37 na ľade súperov

  • Nezaradené
  • 16. decembra 2008, 11:25
  • Autor:Jaroslav Vrábel, foto: L. Duračka

V minulom týždni sa prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany predstavili dvakrát na ľade súperov. V utorok vyhrali v Senici 4:1 a v piatok v Považskej Bystrici 4:0.

Úvod stretnutia na Záhorí patril hosťom, ktorí nastúpili so štyrmi kompletnými formáciami. Hralo sa takmer bez prerušenia hry a zväčša pred brankárom Dukly. Tá sa však tešila z gólu ako prvá, keď po náhodnej akcii domácich prestrelil Kuba jeho nedávny spoluhráč Rehuš.
Stav 1:0 vydržal až do 29. min, v ktorej dostal Románek skvelú prihrávku od Peška na červenú čiaru, šikovne sa dostal za chrbát domácej obrany, potom vylákal z bránky aj Hiadlovského a bolo vyrovnané. V 36. min potrestal vylúčenie domáceho hráča Chylo a v 40. min poistil vedenie hostí Rybárik po strele A. Kolníka od modrej. Záverečnú časť rozkúskovali vylúčenia.
V 58. min ponúkol Rado Kolník pri návrate z trestnej lavice gólovú prihrávku Rybárikovi a ten spečatil zaslúženú výhru hostí. Tretiny: 1:0, 0:3, 0:1. Po zápase bol spokojný aj tréner Milan Klement, ktorý nám povedal: „Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá, ale inkasovali sme gól.
V druhej časti sa hra vyrovnala, no góly sme zasa dávali my. V treťom dejstve bolo dosť vylúčených hráčov, preto hra nemala taký spád." V Považskej Bystrici bol štadión z jednej tretiny obsadený fanúšikmi hostí, ktorí pricestovali autobusom i na osobných autách, aby povzbudili hráčov ŠHK 37.
Tí mali v prvej tretine jasnú prevahu. V 5. min otvoril skóre stretnutia Rybárik, druhý gól pridal v 13. min z presilovky Haring. Ten istý hráč sa na konci 19. min dostal pri vlastnom oslabení do úniku, ktorý s prehľadom premenil. Piešťanci viedli 3:0, no v druhej tretine poľavili v korčuľovaní a dôraze.
Domáci panteri si vytvorili šance, ale dobre chytajúceho Kuba neprekvapili. Považanov podržal na začiatku druhej časti brankár Beňo. V tretej tretine Piešťany už len kontrolovali skóre a v závere zápasu pridali ešte jeden gól, keď Románkov lob skončil za Beňovým chrbátom.
Na druhej strane sa Peter „Anča" Kubo tešil už po štvrtý raz z vychytanej nuly. Aj vďaka nej Piešťanci stále držia krok s vedúcimi Spišiakmi, ktorí vedú len vďaka lepšiemu skóre. Tretiny: 0:3, 0:0, 0:1. Zostava ŠHK 37 Piešťany: Kubo – Chovan, Bučka, Kořínek, Klučár, A. Kolník, Kováč, Greň, Kopejtko – Mihálik, R. Kolník, Haring – Románek, Peško, Chylo – Rosa, Učeň, Rybárik – Otčenáš, Blaško, Horský. V piatok hral namiesto Rosu Fedor.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel