Primátor rozdával punč aj slivkové lokše

  • Nezaradené
  • 16. decembra 2008, 09:53
  • Autor:Viera Dusíková

Tretiu adventnú sviecu zapálil primátor mesta Remo Cicutto krátko po tom, ako na Námestí slobody skončila svoj viac ako hodinový koncert kapela Borovienka.

Muzikanti z Lančára robili náladu asi tisícke Piešťancov, ktorí sa pri stánkoch ohrievali vianočným punčom, ale aj pri domácej marhuľovici. Tú si skupinka dôchodcov pri prvom stolíku od fontány výdatne lievala do vianočného punču.


Nálada gradovala, keď primátor s prednostkou mestského úradu Denisou Bartošovou začali hostiť ľudí koláčmi, punčom aj slivkovými lokšami. Záujemcov bolo požehnane. Keď sa nad námestím začali sťahovať mračná a žeriavy od Auparku pomaly tíchli, vyšli na scénu tanečníci z folklórneho súboru Poleno Z Bratislavy.
O kúsok ďalej sa Piešťanci fotili so študentmi Gymnázia sv. Vincenta de Paul z Topoľčian. Mladí žochári sem totiž prišli v prestrojení za svätú rodinku, troch kráľov, anjelov i pastiera. V dobových kostýmoch, s veselými úsmevmi na tvárach vytvorili živý betlehem v drevenom príbytku pod vianočnou jedličkou na Winterovej ulici. Rozdávali zo seba kus dobra, lásky a radosti. Aby vianočné sviatky v Piešťanoch boli naozaj požehnané.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava