O jesenný primát prišli na Záhorí

  • Nezaradené
  • 16. decembra 2008, 11:43
  • Autor:Štefan Gregorička

VEĽKÉ KOSTOĽANY – V západnej skupine piatej futbalovej ligy mal náš okres v jesennej časti tri mužstvá. Najlepšie si počínali hráči OŠK Veľké Kostoľany, ktorí prezimujú s 32 bodmi na peknom druhom mieste.

Umiestnenie Veľkokostoľancov mohlo byť ešte lepšie, keby neboli zbabrali posledné dva jesenné zápasy na súperových ihriskách. Najskôr prehrali v Moravskom Jáne 2:3 a v poslednom kole v Senici s rezervou štvrtoligistu 0:3.
Napriek tomu môžu byť vo V. Kostoľanoch spokojní, veď na vedúce Gbely strácajú iba dva body. „Umiestnenie je síce pekné, herne to nebolo ono. Máme mladý káder, ktorému ešte chýbajú skúsenosti," hovorí tréner Ľubomír Chudý.
V predchádzajúcich rokoch bolo toto mužstvo známe slabšou jeseňou a lepším jarným finišom. V tejto sezóne mali výborný vstup do súťaže. V prvých štyroch zápasoch zabodovali naplno, navyše nedostali ani gól. Potom síce prehrali v Dvorníkoch, no po víťazstve nad Gbelmi sa posunuli do čela tabuľky.
Nebyť už spomínaného slabšieho finišu, mohli na prvej priečke aj zimovať. „Úvod nám vyšiel aj preto, že chlapci chodili poctivo na tréningy. V priebehu jesene sa nám však rozpadla obrana. Šupa sa zranil a Gula s Modrovičom robili aj počas víkendov. Preto museli na ich postoch zaskakovať mladí.

Obranu nemal kto dirigovať, a aj preto sme prehrali v Moravskom Jáne vyhratý zápas, v ktorom sme viedli už 2:0. V Senici sme zasa podali najslabší výkon jesene a domácim stačil na hladké víťazstvo aj priemerný výkon," odôvodnil jesenný vzostup i pád mužstva tréner Chudý.
Kostoľanci mali na jeseň najlepšiu obranu, o čom svedčí len desať inkasovaných gólov. V desiatich dueloch nedostali ani jeden, no v posledných dvoch na Záhorí hneď šesť. O 28 strelených gólov sa pričinilo až 12 hráčov, no len jeden z nich, Lukáš Kadlíček, sa presadil výraznejšie.
Kanonier OŠK dal na jeseň desať gólov. Ak však chcú Veľkokostoľanci pomýšľať na jar na postup do vyššej súťaže, musia káder posilniť. Podľa L. Chudého by sa mali do mužstva vrátiť skúsení domáci hráči, ktorí by mali mladých herne usmerniť.
K nim rátajú aj s tromi posilami z vyšších súťaží. Budú ich potrebovať, pretože na jar hrajú doma iba sedem zápasov, navyše cestujú k najväčším rivalom do Gbelov a Trebatíc…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava