Najviac radosti v Borovciach a Nižnej

  • Nezaradené
  • 16. decembra 2008, 11:45
  • Autor:(šg)

Vo futbalovej oblastnej súťaži, skupina B, má náš okres až desať mužstiev. Z nich zimujú najlepšie, na druhom mieste, Borovčania. Tí strácajú na suverénne prvé Šulekovo sedem bodov. Na treťom sú s ešte o bod väčšou stratou futbalisti z Nižnej.

Borovce mali pred štartom jesene postupové ambície, ktoré potvrdzovali úspešnými výsledkami. V deviatom kole však prišla sprcha v podobe domácej prehry 1:2 s vedúcim Šulekovom, po ktorej nasledovala ďalšia v Červeníku.
Najlepším strelcom Borovčanov bol Adamčík s ôsmimi presnými zásahmi. Len o bod a priečku nižšie zimujú futbalisti z Nižnej. Tí však mali náročný úvod. V druhom kole prehrali zverenci trénera Mihálika v Borovciach a hneď nato aj doma so Šulekovom.
Okrem toho zakopli v Prašníku a Veľkom Orvišti. Posledných päť zápasov vyhrali, vďaka čomu sa posunuli na bronzovú priečku. So šesťbodovým odstupom na Nižnú zimuje na štvrtej priečke Prašník.
Ten v poslednom kole nečakane prehral na ihrisku posledných Pečeniad a medzi zbytočné patrí aj remíza 4:4 v susedskom derby so Šípkovým. Na piatej priečke sú Veselčania. Tí kompenzovali domáce straty s Trakovicami, Borovcami a Veľkým Orvišťom výhrami v Pečeňadoch a Maduniciach.
Kľúč k súperovej bránke najčastejšie nachádzal Kľúčovský, ktorý dal 11 gólov Veselého. V prvej polovici tabuľky sa umiestnili aj futbalisti Šípkového, ktorí majú absolútne vyrovnanú bilanciu – po päť výhier, remíz i prehier.
Zverenci trénera Jozefa Kolníka však napriek tomu neboli v súťaži jesenným remízovým kráľom, pretože rovnakú zápasovú bilanciu má aj deviate Veľké Orvište, no najviac remíz – šesť – dosiahli Sokolovčania, hoci sú s 12 bodmi až predposlední.
Z najhoršieho sa už dostali Chtelničania, ktorí získali na jeseň 20 bodov a sú na desiatom mieste. Veľkú zásluhu na tom má aj Gába, ktorý dal polovicu z 28 gólov Družstevníka. V zime majú o čom rozmýšľať hlavne v Sokolovciach a Pečeňadoch, ktoré okupujú posledné priečky tabuľky.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín