Ľad v centre je fajn, kto dotiahne detaily?

  • Nezaradené
  • 15. decembra 2008, 11:50
  • Autor:A. Drahovská

Okrem vianočného programu vrcholia v centre mesta prípravy na otvorenie ľadovej plochy, ktorá by mala prvých korčuliarov privítať od polovice decembra. Chvályhodný nápad navrhuje naša blogerka Erika Černeková dotiahnuť do detailov. „Poskytnutím kurzov korčuľovania pre deti (keď už to na zimáku nikoho nenapadlo), jedným stánkom s teplým čajom, punčom a lokšami v blízkosti ľadu, a nie až na Námestí slobody, možnosťou požičania korčúľ, čo v minulosti chýbalo nielen kúpeľným hosťom, a v Trenčíne je samozrejmosťou…,“ píše.

Ľudia by tiež podľa nej uvítali viaceré sprievodné akcie na ľade, nielen jeden karneval, a efektívnejšiu údržbu ľadovej plochy bez hodinovej odstávky v najzaujímavejších časoch. K citovaným pasážam blogu sme požiadali vyjadriť sa mestský úrad aj kultúrne stredisko.
Jeho riaditeľka Marta Jurčová nám povedala, že „okrem karnevalu plánujeme nejaké divadlo na ľade, možno vystúpenie piešťanských krasokorčuliarov. To všetko závisí od počasia, a určite to dáme verejnosti včas na vedomie." Jej kolegyňa Margita Knapová doplnila, že pre počasie nie je možné naplánovať akcie viac ako tri dni vopred, tak sa o termíne podujatí dozvedia návštevníci z plagátov na ohrade klziska a z oznamovacích plôch v meste.
K ďalším praktickým pripomienkam našej blogerky sa z radnice nikto neozval. Podľa riaditeľa Služieb mesta Piešťany Ernesta Jančinu sa „ľad udrží, ak vonkajšie teploty neprekročia dvanásť stupňov nad nulou". Korčuľovať sa potom bude dať každý deň od desiatej dopoludnia do deviatej večer, s hodinovými prestávkami o 12.00, 15.00 a 18.00 h.
K odstávke v najzaujímavejších časoch sa vyjadril takto: „Aby sme dodržali kvalitu plochy na korčuľovanie, treba po dvoch hodinách ľad upraviť. Snažíme sa však, aby odstávky boli čo najkratšie. " Podľa Jančinu by sa aj po zmene časov prestávok našiel niekto, komu by nevyhovovali.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín