Ideme na to – hovorí fotograf Ľudo Lenoch

  • Nezaradené
  • 15. decembra 2008, 20:24
  • Autor:V. Dusíková, foto: M. Palkovič

Výstavu fotografií s názvom Osobnosti objektívom Ľuda Lenocha si v piatok v Galérii Domu umenia užili okrem jeho rodiny azda všetci priatelia a známi. Už pred piatou hodinou sa priestory zapĺňali gratulantmi, ktorí okrem stisku ruky prihodili aj priateľské potľapkanie po ramene.

Za zvuku Dixieland bandu Ľubomíra Váryho si potom prezerali fotky, z ktorých sa na nich usmievali desiatky najznámejších slovenských a českých hercov, spevákov a politikov. Čestné miesto patrilo portrétu fotografa Antona Podstraského, človeka, ktorý učil Lenocha, ako sa dostať k ľuďom až na kožu. Fotenie Ľudovíta Lenocha, ale aj jeho zmýšľanie a charakteristiku najlepšie vystihla zostavovateľka výstavy Zora Petrášová. „Ideme na to," sú slová, s ktorými sa Lenoch púšťa do roboty.
A potom si štylizuje, upravuje a dosádza postavičky do skladačky, ktorú si vopred vymyslí tak, že sa niekedy nestíhame čudovať, čo všetko tohto majstra improvizácie pri fotografovaní napadne. Výsledok je neopakovateľne a rýdzo lenochovský.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava