V Piešťanoch hľadajú ďalších sponzorov

  • Nezaradené
  • 11. decembra 2008, 14:33
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY- Futbalisti PFKprezimujú v štvrtej lige na štvrtom mieste, no dlhý čas im patrila druhá priečka. Na tú však strácajú jediný bod.

V prvom kole prehrali zverenci nového trénera Mariána Černého doma so Senicou 0:2, no potom prišla šnúra ôsmich víťazstiev v rade a s nimi aj druhé miesto za suverénnymi Seničanmi.
„Je pravda, že po Senici sme mali zväčša slabších súperov, no dôležité je, že sme s nimi bodovali naplno. V závere nás totiž čakali zväčša kvalitní súperi, ktorí disponovali aj hráčmi s ligovými skúsenosťami. Výnimkou bolo zaváhanie v Bošanoch, kde sme zbytočne prehrali.
Za nevydarené považujem aj posledné tri domáce zápasy, v ktorých sme prehrali s Borčicami a remizovali s Trenčianskymi Stankovcami a Skalicou." Piešťanci mali na jeseň druhý najlepší útok i druhú najlepšiu obranu. Ak by doma zabodovali naplno, boli by mali o osem bodov viac a zimovali by na čele tabuľky namiesto Senice… Napriek odchodu minulosezónneho najlepšieho strelca Gvozdenoviča dali Piešťanci na jeseň 31 gólov.

Podiel na nich však malo až desať hráčov. Výraznejšie sa však presadili iba Lukáš Kukuč s ôsmimi a Sidney Schardong so šiestimi gólmi. Brazílčan však hral len niekoľko zápasov. „Schardong sa vrátil do Brazílie preto, že má doma polročné dieťa, navyše mu skončili víza. Preto sa musel vrátiť domov. Namiesto neho prišiel jeho krajan Botelho.
Ten najskôr nemohol hrať, lebo nemal súhlas z Brazílie, koncom októbra mu zasa vypršalo vízum. Na druhej strane sme inkasovali iba sedem gólov, na čom má zásluhu hlavne skúsený Miro Kardoš a brankár Miro Krajčovič," dodal na okraj výkonov svojich zverencov M. Černý.
Piešťanci by chceli v tejto sezóne skončiť do druhého miesta. To si však vyžiada posilnenie mužstva a bude záležať na finančných možnostiach klubu. „Mesto nám zabezpečilo podmienky na hranie, to ostatné je už na pleciach sponzorov. My síce v klube podporujeme mládež, no počas jesene sme sa rozhodli pomôcť aj mužom.
Všetka ťarcha však nemôže byť na jednom subjekte. Zo strany piešťanských podnikateľov však nie je záujem finančne podporovať futbal. Je to škoda, pretože mužstvo hrá dobre a má perspektívu ďalšieho rastu. Preto by mali pomôcť hlavne tí podnikatelia, ktorí majú futbal radi. Bez ich pomoci futbal v Piešťanoch napredovať nemôže," posťažoval sa nám Dušan Guľáš, na pleciach ktorého je finančné zabezpečenie klubu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav