Pohár Piešťanského týždňa patrí Domossu

  • Nezaradené
  • 11. decembra 2008, 14:18
  • Autor:M. Petruška

Víťazom úvodného ročníka turnaja o Putovný pohár Piešťanského týždňa v ľadovom hokeji sa stalo mužstvo Domossu Piešťany, ktoré vo finále porazilo tím televízie TA3 3:1.

Úvodné turnajové buly vhodila česká speváčka Iveta Bartošová, ktorá večer koncertovala v Dome umenia. Finálovému súboju predchádzalo deväť zápasov, v ktorých si zmerali sily mužstvá televízií TA3, STV a Markíza, denníka SME, týždenníka Piešťanský týždeň a Domossu.
Tie boli rozdelené do dvoch trojčlenných skupín. Skupinu A vyhral Domoss pred TA3 a STV. V skupine B zvíťazila Markíza pred denníkom SME a Piešťanským týždňom. Mužstvo Piešťanského týždňa podľahlo v zápase o konečné piate miesto STV 0:7. Dve najúspešnejšie družstvá z každej skupiny sa prebojovali do semifinále.V prvom semifinále zdolal Domoss družstvo denníka SME 7:0 a v druhom TA3 porazila Markízu 3:2.

Peter Šťastný rozdával prihrávky


Vo vyrovnanom finále nakoniec triumfoval Domoss, ktorý vyhral nad TA3 3:1. Putovný pohár Piešťanského týždňa získal nielen vďaka Petrovi Šťastnému, ktorý mužstvo piešťanského Domossu posilnil.
V drese spoločnosti, ktorá doplnila päticu médií, sa predstavili aj Marián Jurica, Rastislav Lipka, Ivan Valach, Michal Bubeník, bratia Valovci a ďalší odchovanci piešťanského hokeja. V bránke Domossu exceloval Alexander Ry-marenko, ktorý sa stal najlepším brankárom turnaja.
Všetky zápasy sa hrali v rýchlom tempe a padalo v nich aj veľa gólov. Zaujímavosťou bolo, že prvé tri zápasy sa skončili so zhodným výsledkom 6:0. Umiestniť priamo na striedačkách zásobník energetického nápoju Enervit sa tak ukázalo byť správnym ťahom. Mužstvu Piešťanského týždňa sa príliš nedarilo.
Organizátor zaplatil nováčikovskú daň a skončil na poslednom šiestom mieste. Zostava Piešťanského týždňa: Marcel Šesták – Michal Petruška, Ján Petruška, Martin Vrábel, Remo Cicutto, Paľo Vavrinec, Norbert Mitošinka, Roman Havrlent, Luboš Toman, Marek Kudláč a Matej Podhora.

Deti z domova dostanú korčule


Po finále nasledovalo v Aréna bare na zimnom štadióne slávnostné vyhodnotenie. Náladu a atmosféru, ktorá panovala počas turnaja, ocenil v príhovore aj Peter Šťastný. Medzi ľuďmi, ktorí milujú ľadový hokej, sa vždy cíti dobre a prisľúbil, že sa zúčastní aj na ďalších ročníkoch turnaja.
Vybojovať putovný pohár Piešťanského týždňa z rúk Domossu bude tak mimoriadne ťažké. Mediálny turnaj, ktorého predchádzajúce ročníky sa hrávali v Lučenci, mal v Piešťanoch o jeden rozmer viac.
Hráči podporili spontánnu myšlienku uskutočniť finančnú zbierku, z ktorej organizátor turnaja kúpi korčule pre deti z piešťanského detského domova. Medzi hráčmi a účastníkmi slávnostného vyhodnotenia sa vyzbieralo 6700 korún.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav