Plný bodový záber hokejistov ŠHK 37 Piešťany

  • Nezaradené
  • 11. decembra 2008, 14:11
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Minulý týždeň odohrali prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany doma dva víťazné zápasy. V utorok zdolali MšHK Prievidza 4:3 a v piatok HC 07 Prešov 4:2. V súboji s Prievidzou potvrdili domáci svoje postavenie v tabuľke.

Skóre otvoril už v 4. min Mihálik, na začiatku 8. min sa vyplatil dôrazný forčeking Tvrdoňovi. Hoci sa stále hralo pred bránkou hostí, do konca tretiny už gól nepadol. Hneď v úvode druhej časti hostia z presilovky znížili.
Potom sa presadila štvrtá formácia a Chylova dorážka vyhnala z bránky Joštica, ktorého vystriedal Fumač. No i ten v 37. min po strele Klča kapituloval. Potom sa dostali k slovu aj hostia, ktorí v úvode tretej časti z presilovky znížili.
Gól Prievidžanov povzbudil a na začiatku poslednej minúty znížili z presilovky a hry bez brankára na rozdiel gólu, no vyrovnať sa im už nepodarilo. Tretiny: 2:0, 2:1, 0:2. Asistent trénera Roman Sýkora k zápasu povedal: „Čakali sme ťažký zápas, pretože tabuľkové postavenie Prievidze nezodpovedá kvalite tímu. Vo vyrovnanom zápase sme mali šťastie, že sme dali v prvej tretine dva góly. Po štvrtom sme však poľavili, čo hostia využili na skorigovanie."
V piatok sa hral rýchly kombinačný hokej. Prešovčania prehusťovali priestor pred vlastnou bránkou. Napriek tomu mali šance Haring a Chylo. Domáci nepremenili tri presilovky a v 17. min prišiel trest v podobe gólu hostí. V úvode druhej časti nevyužili Piešťanci presilovkou, ale hneď po jej skočení trafil Chylo horný roh prešovskej bránky – 1:1. Už o minútu zúžitkoval prevahu domácich Rybárik, no Prešovčania v 32. min vyrovnali na 2:2.
V závere tretiny nevyužil obrovskú šancu Románek. Tretia tretina mala najlepšiu úroveň. Hralo sa na doraz, šance na skórovanie mali obe mužstvá. V 53. min poslal domácich do vedenia strelou od modrej čiary Chovan. V závere hrali hostia presilovku, no prišiel únik Haringa, a po jeho blafáku bolo rozhodnuté.
Za ŠHK 37 nastúpil dvadsaťročný plzenský obranca Kořínek a po odchode Romana Tvrdoňa do zahraničia sa z Třebíča vrátil Ondrej Otčenáš. Okrem nich sa v piešťanskom drese objavil po dlhšej dobe aj Horský zo Skalice. Ten by mal pravidelne obliekať žltomodrý dres ŠHK.
Tretiny: 0:1, 2:1, 2:0. Roman Sýkora videl zápas takto: „V Prešove sme prehrali, preto sme sa na súpera zodpovedne pripravili. Súper dokázal, že má skúsené mužstvo. Poďakovanie patrí všetkým hráčom, lebo dreli celý zápas a tieto tri body sme veľmi potrebovali."
Zostava ŠHK 37 Piešťany: Kubo – Chovan, Bučka, Klučár, Greň, Kopejtko, A. Kolník, Kováč – Mihálik, R. Kolník, Haring – Románek, Peško, Tvrdoň – Rybárik, Učeň, Rosa – Chylo, Blaško, Klčo – Zindulka. V piatok už nehral Tvrdoň, zato pribudli Kořínek, Otčenáš a Horský.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava