So stavbou Pescan Galérie začnú vo februári

  • Nezaradené
  • 5. decembra 2008, 14:09
  • Autor:(red)

V poslednom septembrovom čísle sme informovali o zamýšľanej výstavbe polyfunkčného domu Pescan Galéria na rohu Rázusovej ulice a Námestia J. Murgaša. Stavba mala problémy so získaním územného povolenia, proti jeho udeleniu sa totiž ozval zástupca majiteľov hotela Satelit.

Nakoniec však 11. novembra 2008 Krajský stavebný úrad v Trnave vydal rozhodnutie, ktorým potvrdil rozhodnutie o umiestnení stavby vydané Mestským úradom Piešťany. Preto sme Štefana Bernáta, konateľa investorskej spoločnosti Pescan Development, požiadali o rozhovor.
Kedy začne vaša spoločnosť s výstavbou a prácami na budúcej Pescan Galérii?
– Momentálne čakáme na právoplatnosť územného rozhodnutia, ktoré by malo byť v týchto dňoch, a následne budeme žiadať o vydanie stavebného povolenia. So začatím výstavby sme pôvodne počítali ešte v tomto roku, avšak vzhľadom na dlhší administratívny proces s povoleniami predpokladáme začatie stavby najneskôr v mesiaci február 2009.
Ako tieto práce zasiahnu „život v meste"?
– Život v meste by mali tieto práce zasiahnuť iba v minimálnej miere.Výkopové práce a založenie objektu budú najnáročnejšou etapou výstavby. Budeme sa ich však snažiť v maximálnej miere časovo skrátiť. Všetky práce sa budeme snažiť organizovať tak, aby mali čo najmenší vplyv na okolie.
Kedy bude stavba dokončená?
– Stavbu plánujeme dokončiť do 14 mesiacov od začatia výstavby. Samotná hrubá stavba, kde zásobovanie je najkomplikovanejšie a najintenzívnejšie, by však nemala trvať dlhšie ako šesť mesiacov.
Čo sa v Pescan Galérii bude nachádzať?
– Pescan Galéria je, dá sa povedať, jedinečným projektom v Piešťanoch. Poskytne luxusné administratívne priestory so štandardom A, niekoľko obchodných priestorov na prízemí s veľkými výkladnými plochami a na posledných dvoch podlažiach sa bude nachádzať 12 nadštandardných apartmánov s atraktívnym výhľadom a veľkými terasami.
Projekt rieši aj parkovanie a to priamo v budove v suteréne. Medzi „výnimočnosti" tohto projektu, okrem samotnej polohy v priamom centre mesta, by som zaradil 24-hodinovú strážnu službu, klimatizáciu a moderný vykurovací systém vo všetkých priestoroch, celopresklenú fasádu s otvárateľnými oknami, štruktúrovanú kabeláž, zdvojené podlahy v administratívnych priestoroch, reprezentatívny vstup s recepciou a moderný systém požiarnej ochrany.
Je tento zámer istý alebo môže prísť k zmenám počas výstavby?
– Nepočítame so zmenou zámeru. Môže dôjsť iba k časovému sklzu z dôvodu možných zdržaní v stavebnom konaní.
Máte už predstavu, kto bude nájomcom obchodných priestorov, teda aké obchody v centre Piešťan pribudnú?
– Celý projekt, teda všetky priestory, budú na predaj do osobného vlastníctva a bude zabezpečovaný cez spoločnosť REGIA Real, a.s., ktorá nás presvedčila o svojej vysokej profesionalite už v priebehu prípravy projektu.
Ako to bude s bytmi, budete ich prenajímať alebo ich odpredáte záujemcom? Aká bude cena za štvorcový meter?
– Ako som už spomenul, všetky priestory, čiže aj byty (apartmány), budú na predaj.Pre záujemcov sa budeme snažiť ponúknuť aj výhodné spôsoby spolufinancovania kúpy, či už cez hypotekárne úvery, alebo aj formou leasingu jednotlivých priestorov. Cena sa nebude určovať na meter štvorcový, ale za priestor ako celok a bude zodpovedajúca ponúknutej kvalite a štandardu.
Budú sa dať byty kúpiť už vopred alebo sa budú predávať až po dokončení a kolaudácii?
– V týchto dňoch začíname s marketingovou kampaňou k projektu a aj so samotným predajom.
Pripravujete aj iné projekty v tomto regióne?
– Áno, rád by som spomenul pripravovaný projekt apartmánového domu hotelového typu BLUE WAVE APARTMENTS, ktorý bude v areáli bývalého autokempingu v obci Banka. Ide o apartmány určené na predaj s výhľadom na panorámu Piešťan a v priamom styku s riekou Váh a vodnou nádržou Sĺňava.
V rámci projektu budú vybudované aj priestory na poskytovanie doplnkových služieb pre budúcich majiteľov ako reštaurácia, kaviareň, recepcia, wellness, konferenčné a klubové priestory. Tento projekt bude spĺňať aj požiadavky najnáročnejšej klientely, vyznávačov moderného životného štýlu so zameraním na aktívny odpočinok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel