Pieštanským deťom zaspieval Peter Cmorík

  • Nezaradené
  • 5. decembra 2008, 16:57
  • Autor:(vd), foto: Pepo

Kultúrno-spoločenské centrum Fontána sa minulú stredu popoludní zaplnilo hendikepovanými deťmi. Zaspievať a zahrať im prišiel Peťo Cmorik so svojou kapelou a program s názvom Aj my sa vieme zabaviť, moderovala Kukova kamoška – Paťa Jariabková.

Každý učiteľ a vychovávateľ vie, koľko úsilia musí vynaložiť na nacvičenie krátkeho kultúrneho programu so zdravými deťmi. A naštudovať pásmo s drobcami, ktoré na prvý pohľad pripomínajú, že život môže byť aj iný, zložitejší, ťažší a zaslúženejší, je hotová drina.
„Ale aj radosť, ktorú človek cíti len v okamihoch, keď jeho veľké úsilie dostáva konkrétnu podobu. Aj keď úspech v našom ponímaní je často len v tom, že naučíme dieťa obsedieť na jednom mieste päť minút a udržať pohľad z očí do očí…" znelo vyznanie jednej z vychováva-teliek.

A tak pohľad na spievajúce a tancujúce zo Špeciálnej základnej školy Mórica Beňovského z Vrbového, a piešťanských organizácií – Spojenej školy, Detského domova a Domova sociálnych služieb či deťúrence zo Základnej školy F. E. Scherera bol dostatočnou satisfakciou za hodiny strávené nekonečným opakovaním tej istej melódie, motívu a krokových variácií.
Niektoré veci a deje sa vraj stávajú akoby mimochodom. Ale náhody vraj nejestvujú. Na stredajšom programe bolo zvláštne, že kým v Dome umenia svoje posledné sólo bubnoval z reproduktoru džezmen Dodo Šošoka, vo Fontáne si k bicím sadol bubeník Marek Bitara zo Združenia pre mentálne postihnutých a udieral na bicie tak, akoby mal Dodovi prebubnovať cestu…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav