Na Bezovci sa cez víkend už lyžovalo

  • Nezaradené
  • 5. decembra 2008, 14:34
  • Autor:(vd)

Aj keď v Piešťanoch uplynulý víkend pršalo a ľudia neverili, že na Bezovci môže byť parádna lyžovačka, opak bol pravdou. Lyžovalo sa v sobotu aj v nedeľu. „Od predminulej nedele sme technickým snehom zasnežovali svahy vždy v noci pri teplote -3 až -4 stupne Celzia,“ informoval nás Rastislav Martančík zo Ski Bezovec.

„Väčšie mrazy, žiaľ, neboli, preto sme na výrobu umelého snehu využili dobudovaný bazén s chladiacou vežou pre zasnežovaciu vodu. Nachádza sa pri hornej stanici lyžiarskeho vleku LV 500." V sobotu bola lyžovačka veľmi dobrá nielen cez deň, ale ani večerné lyžovanie nemalo chybu.
Jazdilo sa na tristovke svahu a v noci k technickému snehu pribudlo asi desať centimetrov prírodného poprašku. Zo soboty na nedeľu sa prudko zmenilo počasie. Fúkal silný južný vietor, ktorý spôsobil odmäk. „Takže podmienky na lyžovanie v nedeľu sme mali obmedzené, ale vlek ostal v prevádzke," dodáva Martančík.
V nedeľu večer sa z bieleho 300-metrového kopca spúšťali na sánkach a pekáčoch asi dvadsiati stredoškoláci, ktorí si užívali prvé dotyky tohtoročnej zimy. Všade okolo už ale bolo blato. V tomto týždni sa očakáva oteplenie, napriek tomu Ski Bezovec bol prvým lyžiarskym strediskom v našom kraji, ktorý bol počas víkendu v prevádzke. Teplé nápoje a jedlá boli k dispozícii v Kolibe, Športchate aj v novopostavenom penzióne Bezovec.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava