Mesto ovládla vianočná atmosféra

  • Nezaradené
  • 5. decembra 2008, 13:41
  • Autor:A. Drahovská

Centrum Piešťan pomaly ožíva vianočnou atmosférou. V sobotu zástupcovia mesta slávnostne rozsvietili vianočný stromček, v nedeľu zasa zapálili prvú sviecu na adventnom venci. Nad fontánou na Námestí slobody opäť vyrástlo pódium a sedem stánkov je pripravených pre svojich dočasných nájomníkov.

Dva z nich ponúkali teplé nápoje uzimeným návštevníkom centra už v nedeľu. Ostatné otvoria svoje okná až v piatok, a potom každý deň až do Silvestra od desiatej hodiny ráno do šiestej podvečer. V piatich stánkoch sa bude podávať vianočný punč, medovina a včelie produkty, čaj, cukrovinky, oblátky, ale i grilovaná klobása či cigánska.
V ďalších dvoch sa vystriedajú predajcovia darčekov, hračiek, vianočných ozdôb, bižutérie a výrobkov zo skla či keramiky. Na pešej zóne sa pripravuje i ľadová plocha, ktorá by mala začať fungovať v polovici decembra. Program Vianoce 2008 odštartoval v sobotu o štvrtej hodine popoludní viceprimátor Timotej Miština rozsvietením vianočného stromčeka na pešej zóne.
Uzimeným návštevníkom centra potom ponúkli prvé darčeky v podobe tanečných a hudobných vystúpení deti zo základnej umeleckej školy. Ľudové tance a kreácie mažoretiek rozohriali svojou energiou a nostalgické tóny flauty, znejúce podvečerným mestom, pripomenuli nastávajúce sviatočné obdobie.
V nedeľu od tretej poobede sa zasa spievalo a hralo na pódiu na Námestí slobody. Ako prvá sa predstavila spevácka skupina Povoja, po nej mládežnícky súbor Halango Palango s piesňami i slovom o Ježišovi.
Primátor mesta Remo Cicutto zapálil prvú sviecu na adventnom venci a Piešťancom sa prihovorili aj zástupcovia katolíckej a evanjelickej cirkvi – dekan Jozef Bohunický a farár Branislav Dolinský. Nedeľňajší program uzavreli koledy v podaní Ľudovej hudby Miroslava Dudíka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek