Gymnázium sv. Michala Archanjela získalo 25-tisíc eur

  • Nezaradené
  • 5. decembra 2008, 14:12
  • Autor:(ad)

Zástupcovia troch stredných škôl – Gymnázia sv. Michala Archanjela z Piešťan, Gymnázia N 1 z poľského mesta Ustroň a Máklaryho spojenej školy z maďarského Hajdúnánás – sa stretli v utorok v piešťanskom kine Fontána pri slávnostnej inaugurácii spoločného projektu

Projekt s podtitulom Naše miesto v Európe, na ktorý získali tieto školy približne 25-tisíc eur z Európskeho programu celoživotného vzdelávania Socrates, by mal pomôcť študentom zlepšiť sa v angličtine, naučiť sa spolupracovať so susednými krajinami a získať nové kontakty a impulzy pri štúdiu.
V programe v slovenskom aj anglickom jazyku sa predstavili naši gymnazisti ako speváci, tanečníci a ich vystúpeniam nechýbala šťava i jemný humor. Každá z partnerských škôl si pripravila aj elektronickú prezentáciu a prítomní sa tak dozvedeli, že ustroňskí študenti pravidelne súťažia na festivale hudobných skupín a v Hajdúnánási raz za rok trávia v škole celú noc.
Ako nám povedala Monika Melicháčová, riaditeľka Gymnázia sv. Michala Archanjela, išlo o prvé úvodné stretnutie, ktoré sa konalo na slovenskej pôde. „Máme určených 24 mobilít každá škola, toto bola prvá. Pokračujeme návštevou Poľska v januári a v júni pôjdeme do Maďarska.
"Študenti dostanú témy, na ktorých budú každý mesiac pracovať. Komunikovať budú v anglickom jazyku a z každej návštevy, ktorú absolvuje približne desať žiakov a traja pedagógovia, vznikne aj konkrétny záverečný produkt.
„Chceme pripraviť kuchársku knihu národných špecialít," hovorí M. Melicháčová, „album o histórii alebo prírode všetkých troch krajín či DVD záznamy z podujatí. Na školách budeme mať aj výstavy o tom, čo robíme.
" Projekt je podľa riaditeľky výzvou nielen pre študentov, ale aj pre pedagógov, ktorí si môžu vzájomne vymieňať skúsenosti a nové podnety. Za získané peniaze si tiež zaobstarajú technické vybavenie ako počítače či dataprojektor.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf