V súboji hokejistov z kúpeľných miest lepší Piešťanci

  • Nezaradené
  • 2. decembra 2008, 13:28
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Prvoligová súťaž hokejistov sa minulý týždeň prehupla do druhej polovice základnej časti. Hráči ŠHK 37 Piešťany sa v 22. a 23. kole stretli v súboji mužstiev z dvoch kúpeľných miest s HK XAVAX 46 Bardejov hneď dvakrát: v utorok ho zdolali doma 8:1 a v piatok vyhrali na jeho ľade 7:3. Keďže líder zo Spišskej Novej Vsi vyhral doma len po predĺžení, Piešťanci ho bodovo dostihli a spolu vedú prvoligovú tabuľku.

V utorok posadila Piešťancov na koňa presilová hra o dvoch hráčov, ktorú v 7. min využili Mihálikom. Hostia z Bardejova odolávali tlaku domácich len v prvej časti hry, keď na vedúci gól Piešťan odpovedali už o štyri minúty. Na začiatku 22. min naštartoval exhibíciu domácich gólom Románek, keď z uhla nedal šancu Milému v bránke hostí.
Skóre narastalo po góloch Tvrdoňa z 29. min a Rybárika v 39. min. Aj v tretej tretine to Piešťancom „sypalo". V 46. min vyhnal Greň svojím gólom z bránky Milého. Ani jeho náhradník to nemal ľahké, pretože v priebehu troch minút skórovali Rosa a Haring. Účet stretnutia uzavrel za ovácií výborného publika v 52. min Klučár.
Tretiny: 1:1, 3:0, 4:0. Asistent domáceho trénera Roman Sýkora k zápasu povedal: „Zo začiatku sa hralo opatrne, no nám sa podarilo dať prvý gól. Hostia síce dokázali odpovedať, no v druhej a tretej tretine sme boli lepší. Súper bol korčuliarsky slabší, preto bolo otázkou len to, ako vysoko vyhráme." Aj na domácom ľade odolávali Bardejovčania favorizovaným Piešťancom len v úvode, keď sa ujali vedenia.
Potom už hostia dominovali vo všetkých činnostiach a Mihálik sa prezentoval hetrikom. V 15. min po prihrávke Rybárika vyrovnal na 1:1 a skóre prvej časti uzavrel v 20. min pri presilovke Chovan. Na začiatku druhej tretiny zužitkoval prihrávku R. Kolníka na tretí gól Haring. V 23. min dal Mihálik svoj druhý gól a Milý sa opäť porúčal z bránky.
Hostia i naďalej tlačili, ale ďalší gól dali až na začiatku tretej časti, jeho autorom bol Haring. V 43. min skórovali po utešených akciách Rosa a potom Mihálik, ktorý tak zavŕšil zápasový hetrik.
V závere domáci už len skorigovali jasnú výhru ŠHK 37, hoci gól v Kubovej sieti z 58. min videl len rozhodca Findura, pretože puk zostal pred bránkovou čiarou… Po dvoch prehrách s ŠHK abdikoval domáci tréner Igor Liba. Zostava ŠHK 37: Kubo (50. Ciglan) – M. Chovan, Bučka, Klučár, Greň, Kopejtko, A. Kolník, Kováč – Mihálik, R. Kolník, Haring – Románek, Tvrdoň, Chylo – Rybárik, Učeň, Rosa – Zindulka, Blaško, Klčo. V Bardejove odchytal Kubo celý zápas. Jaroslav Vrábel

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav