Squashisti Piešťan myslia na návrat

  • Nezaradené
  • 2. decembra 2008, 13:33
  • Autor:Š. Gregorička

Piešťanský squashový klub mal v minulej sezóne zastúpenie v prvej aj druhej lige. V novom súťažnom ročníku už majú v súťaži len jedno mužstvo, ktoré hrá v druhej lige.
Na dôvod, prečo sa neprihlásili aj do najvyššej súťaže, sme sa opýtali kapitána squashistov SC Mareka Šišku: „Do novej sezóny sme nastúpili oslabení o troch kvalitných hráčov.

Peter Šiška prestúpil do Žiliny a Trnavčania Varga s Erentom dali prednosť bratislavskému Fajnu. Keďže sme nemali možnosť dať dohromady kvalitné mužstvo, radšej sme sa do prvej ligy neprihlásili. To však neznamená, že o rok by sme ju nechceli hrať.
Po prvej polovici totiž vedieme bez prehry druhú ligu. Preto je naším cieľom postup." O splnenie tohto cieľa sa zatiaľ úspešne usilujú hráči Tomasz Gliba, Marek Šiška, Ján Kořista, Peter Seman, Miloš Krompolc a Martin Sokol.
V prvom turnaji vyhral SC Piešťany nad Fajn Bratislava „B", ŠK Trnava a Fanatix Bratislava zhodne 4:0 a Fajn Bratislava „C" 3:1. Druhý turnaj zorganizovali Piešťanci doma. Nad Pohodou Trnava vyhrali 4:0, keď Gliba zdolal Kmetyho a Šiška Schrimpla po 3:1, Kořista Kavuliaka a Kromholc Fagulu po 3:0.
V ďalšom zápase zdolali Piešťanci až po tuhom boji Imet Bratislava „C" 3:2, keď o ich výhre rozhodol lepší pomer setov 8:7. Gliba podľahol L. Budinskému 2:3 a Kromholc Tóthovi 0:3, Šiška zdolal Paprňákovú 3:1 a Kořista J. Budinského 3:0.
V ďalších stretnutiach Piešťanci vyhrali nad Nitrou 3:1 (Gliba – Takács 3:0, Šiška – Gálik 3:1, Kořista – Windisch 1:3, Seman – Dunda 3:2), Skalicou 4:0 (Gliba – Trnovec 3:0, Kořista – Tavanda 3:0, Seman – Jančík 3:0, Kromholc Kotvana 3:0).
Ďalšie víťazstvo 4:0 si pripísali Piešťanci nad 1. SSK Bratislava „B" boz boja, pretože súper na turnaj neprišiel. V poslednú novembrovú nedeľu bude v piešťanskej squashovej hale opäť rušno, pretože sa tu bude hrať celoslovenský turnaj kategórie „C".

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek